Βαλκανικη Jazz απο τους “BalaRom trio” στη Μαρμελαδα

Την Κυριακή 29 Απριλίου

H αγάπη της Μαρμελάδα για την Jazz είναι κάτι γνωστό σε όλους ! Σε όλες τις μορφές της. Αυτή την φορά το ταξίδι θα έχει το χρώμα των εκρηκτικών Βαλκανίων με μία τσιγάνικη χροιά… Οδηγοί σε αυτό το ταξίδι οι  “BalaRom trio” που θα εμφανιστούν στη Μαρμελάδα Wine Bar την Κυριακή 29 Απριλίου από τις 21.00 και έπειτα. 

Λίγα λόγια για τους “BalaRom trio”

Τον Παντελή Στόικο (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα), Κυριάκο Ταπάκη (ούτι) και Λουκά Μεταξά (κρουστά), τους συνδέει πολύχρονη φιλία, δυο «κουμπαριές» και πολλές ιδιωτικές μουσικές συναντήσεις και συνεργασίες σε πολλά σχήματα ως session μουσικοί.
 
Άρχισαν να εμφανίζονται ως “BalaRom trio” από τον Χειμώνα του 2008, έπειτα από προτροπές φίλων μουσικών που βρισκόντουσαν στα ιδιωτικά jam τους.
 
Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κυρίως δικές τους συνθέσεις, αλλά και διασκευές από τη μουσική των Βαλκανίων και των τσιγγάνων από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελλάδα και Τουρκία με μακάμ fusion διάθεση, jazz standards δοσμένα με βαλκανικό χρώμα κ.α.

Έχουν συνεργαστεί ως μονάδες με κορυφαίους μουσικούς του είδους (Ivo Papazov, Petar Ralchev, Nedyalko Nedyalkov, Kudsi Erguner, Ross Daly, Derya Türkan, Yurdal Tokcan, Κώστα Θεοδώρου, Δήμο Βουγιούκα κ.α.).
 
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά τους ως “BalaRom trio” κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2014, με την φιλική συμμετοχή του πρωτοπόρου της σύγχρονης Βαλκανικής μουσικής Ivo Papazov και του «μεγαλύτερου» αυτή τη στιγμή Βούλγαρου καβαλίστα Nedyalko Nedyalkov, από την ΠΟΛΥΦΩΝΟΝ music productions.
 
Η λέξη “BalaRom” είναι μία μίξη από τα δύο στοιχεία της βαλκανικής μουσικής, το «ντόπιο» και το «ταξιδιάρικο», δηλαδή από τη μουσική των «Μπαλαμό» και των «Ρομά». 
Γιατί τα ομορφότερα στη μουσική (όπως και στη ζωή) είναι μπάσταρδα.
 
Οι “Balarom trio” είναι:
Παντελής Στόικος (τρομπέτα, καβάλ, πλήκτρα)
Κυριάκος Ταπάκης (ούτι)
Λουκά Μεταξά (κρουστά)
 
Info
Μαρμελάδα Wine Bar
Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 21.00
Είσοδος (όπως πάντα) ελεύθερη
Κρατήσεις γίνονται μόνο για όσους βρίσκονται εκτός Κομοτηνής στο τηλ: 2531100360 
Χορηγοί Επικοινωνίας Ράδιο Παρατηρητής και Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.