Ενα μαθημα που «σωζει ζωες» διδαχθηκαν μαθητες της Κομοτηνης

Βιωματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Μία αναμφίβολα αξιέπαινη πρωτοβουλία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής ήταν αυτή στην οποία ανταποκρίθηκε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Νεαροί μαθητές διδάχθηκαν με βιωματικό τρόπο ένα σπουδαίο μάθημα που «σώζει ζωές», αφού πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του Σώματος δίδαξαν στους μαθητές τον τρόπο να αντιμετωπίζουν μόνοι τους καταστάσεις μικροτραυματισμών, αλλά και να προσφέρουν την βοήθειά τους σε όποιον την χρειαστεί.
 

Οι μαθητές αφού παρακολούθησαν μία επίδειξη βασικών πρώτων βοηθειών, ξεναγήθηκαν στο εσωτερικό της κινητής μονάδας του Σώματος, ενώ ο κ. Μιχάλης Πολυτσάκης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής του -πάντα δραστήριου-  σχολείου, ο οποίος οργάνωσε την δράση έκανε λόγο για «μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό» από πλευράς των παιδιών. 

«Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να ξεπερνούν τους φόβους τους, προσφέροντας βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος ή μικροτραυματισμού» 

Ο κ. Μιχάλης Πολυτσάκης εξήγησε ότι πρόκειται για συνδυαστική εκδήλωση, με το πρώτο μέρος της να περιλαμβάνει έναν φιλικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε μαθητές της τέταρτης τάξης του 4ου με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, μιας και για τον ίδιο ένας από τους πιο βασικούς ρόλους της εκπαίδευσης, αλλά και του αθλητισμού είναι «να γνωριστούν μεταξύ τους τα παιδιά και να αναπτύξουν κοινωνικές σχέσεις».
 

Στον χώρο του σχολείου, λοιπόν, βρέθηκε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, παρέχοντας ιατρική κάλυψη και μαθαίνοντας, ταυτόχρονα, στα παιδιά πώς να «ξεπερνούν τους φόβους τους», ώστε να μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος ή μικροτραυματισμού. 

Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης «Οι ενήλικες δεν δείχνουν στα παιδιά την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε» 

Τρεις εθελοντές εκπαίδευσαν τα παιδιά, δείχνοντάς τους με απλό και κατανοητό τρόπο πώς να αντιμετωπίσουν καταστάσεις μικροτραυματισμών. Ο κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, επικεφαλής στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έθεσε ως προτεραιότητα του σεμιναρίου να κατανοήσουν τα παιδιά ότι «δεν υπάρχει λόγος να τρομοκρατούμαστε όταν βλέπουμε αίμα» . Ο ίδιος πιστεύει πως, παρότι οι ενήλικες δεν δείχνουν στα παιδιά την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε, τα παιδιά όχι μόνο μπορούν να κατανοήσουν απλές τεχνικές πρώτων βοηθειών, αλλά αυτές θα αποτελέσουν και ένα τεράστιο «εφόδιο» για το μέλλον τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.