Το Εμπορικο Κεντρο Kosmopolis «σημειο αναφορας και προορισμου», εκατονταδων φοιτητων, ολων των Κομοτηναιων και των επισκεπτων της πολης

Νέες παρεμβάσεις αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, πρωτοβουλίες ψυχαγωγικών δράσεων και εκδηλώσεων από τη νέα Διοίκηση - Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου του στην εμπορική και κοινωνική ζωή της πόλης

Στο 14ο έτος της ζωής του βρίσκεται το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis στην Κομοτηνή. Άνοιξε πανηγυρικά τις πόρτες του το 2004 και έκτοτε κατάφερε να ικανοποιήσει απόλυτα την βασική στόχευση της δημιουργίας του, ήτοι να αποτελέσει το κέντρο της εμπορικής και ψυχαγωγικής «οικονομίας» της πόλης της Κομοτηνής.
 

Η φιλοσοφία της δημιουργίας των εμπορικών κέντρων για πολλούς βασίζεται σε αυτή της αγοράς των αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, δηλαδή στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών, προτάσεων και λύσεων, αγοράς και ψυχαγωγίας. Η σύγχρονη έννοια της αγοράς στα αστικά προάστια διανθίστηκε με τις απαραίτητες παροχές της εύκολης πρόσβασης, της προσβασιμότητας, της καθαριότητας, της ποικιλίας εμπορικών καταστημάτων και χώρος εστίασης και αναψυχής, χώρων στάθμευσης και όλα αυτά σε απόσταση ικανοποιητική, από το κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 
Το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis ξεκίνησε τη λειτουργία του, φέροντας όλα τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, αποτελώντας επιπλέον, από τη γέννησή του έως και σήμερα, έναν χώρο φιλοξενίας μεγάλων εξωτερικών εκδηλώσεων.
 

Το πέρασμα των ετών, η εξέλιξη των απαιτήσεων του κοινού αλλά και η διάθεση διεύρυνσης και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών οδήγησε τη νέα διοίκηση  του Εμπορικού Κέντρου, που ανέλαβε καθήκοντα από τον Ιανουάριο του 2018, στη δημιουργία ενός νέου σχεδίου αναμόρφωσης και ανασχεδιασμού του περιβάλλοντος χώρου και της αισθητικής του Εμπορικού Κέντρου, οι εργασίες των οποίων έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν τους προσεχείς μήνες. 

Προτεραιότητα στην προσβασιμότητα 

Η αρχή έγινε από τις εγκαταστάσεις προσβασιμότητας, με τις θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ να αυξάνονται από τις δύο σε τέσσερις και τη διοίκηση μάλιστα του κέντρου να φροντίζει για τη «συμμόρφωση» των επισκεπτών, ούτως ώστε οι θέσεις να παραμένουν κενές για τα οχήματα ΑμεΑ.
 

Η προσβασιμότητα και η βελτίωση των υποδομών αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του σχεδίου αναμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, τόσο για τα ΑμεΑ όσο και για μητέρες με καρότσια, τόσο με την αναμόρφωση της κεντρικής εισόδου του Εμπορικού, τις θέσεις πάρκινγκ όσο και των λοιπών «διαδρομών» του κέντρου.
 
Το σχέδιο αναμόρφωσης περιλαμβάνει ακόμα τη διεύρυνση των χώρων πρασίνου και αναψυχής κυρίως για τους μικρότερους επισκέπτες του εμπορικού, ενώ δεδομένης της «κίνησης» που παρατηρείται, λόγω κάθετου άξονα από τους Βαλκάνιους γείτονές μας, που επισκέπτονται την πόλη, αναμένεται να υπάρξει και πρόβλεψη σχετικά με τη διευκόλυνση της μετακίνησής τους εντός των χώρων του εμπορικού κέντρου.
 

«Όραμά μας το Εμπορικό Κέντρο Kosmopolis να γίνει ο προορισμός των κατοίκων της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε, μιλώντας στον «ΠτΘ» ο Center Manager  κ. Α Τουμπέλης.
 
Η υφιστάμενη επιτυχημένη λειτουργία του κέντρου σε ό,τι αφορά την ασφάλεια αλλά και την καθαριότητα του κέντρου θα συνεχίσει, ως έχει, όπως εξήγησε ο ίδιος χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η εικόνα του Εμπορικού Κέντρου σε λίγους μήνες από τώρα θα είναι διαφορετική. 

Ένας χώρος  δημιουργίας και ψυχαγωγίας για «μικρούς και μεγάλους» 

Στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος  χώρου και των δυνατοτήτων  που προσφέρονται  προστίθεται η πρόθεση της εταιρείας  “TRASTOR  Α.Ε.Ε.Α.Π”, για την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δράσεων, εκθέσεων, φεστιβάλ και  ανάπτυξης θεματικών πάρκων. Οι χώροι διατίθενται δωρεάν σε συλλόγους και οργανώσεις για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα.   
 

Ήδη το Εμπορικό Κέντρο έχει «θεσμοθετήσει» διάφορες εκδηλώσεις, χαρακτηριστικό παράδειγμα των οποίων αποτελούν το bazaar βιβλίου, οι χριστουγεννιάτικες  εκδηλώσεις, bazaars  που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, που έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα και κυρίως έχουν «κατοχυρωθεί» στο μυαλό και στις καρδιές των επισκεπτών που δίνουν το παρών.
 

Εκδηλώσεις συναφείς με τη δραστηριότητα του Εμπορικού Κέντρου, που λειτουργούν ενισχυτικά στην κύρια λειτουργία του, αλλά και συνοδευτικά με τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα του και απευθύνονται, στα  παιδιά, τους νέους της πόλης αλλά και στο ευρύτερο κοινό. 
 
Η διοίκηση της εταιρείας Trastor πιστεύει στη δυναμική της περιοχής, εμπιστεύεται τους ανθρώπους της και εξακολουθεί να επενδύει σε ένα φιλικό και ελκυστικό χώρο με σκοπό τη δημιουργία  νέων  θέσεων εργασίας μέσω της ίδρυσης και λειτουργίας νέων καταστημάτων και στηρίζοντας την οικονομία της περιοχής.    

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.