Το βιβλιο-ευρετηριο «Θησαυρος των Χρονικων ΚΙΣ» του Βικτωρα Βενουζιου παρουσιαζεται στη Θεσσαλονικη

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου και ώρα 19.00 η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει στην αίθουσα «Ιτσχάκ Ράμπιν» την παρουσίαση του Βιβλίου-Ευρετηρίου του Βίκτωρα Βενουζίου με τίτλο «Θησαυρός των Χρονικών του ΚΙΣ» που εκδόθηκε από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ).
 
Πρόκειται για το γνωστό σε όλους περιοδικό που εκδίδει ανελλιπώς ανά δίμηνο το ΚΙΣΕ από το έτος 1977.
 
Στο περιοδικό αυτό δημοσιεύονται άρθρα και μελέτες διαπρεπεών συγγραφέων και πανεπιστημιακών δασκάλων, όπου καταγράφεται η ιστορία των 49 Εβραϊκών κοινοτήτων που λειτούργησαν στο ελλαδικό χώρο από το 300 π.Χ και γενικότερα σημαντικό μέρος της ιστορίας του Εβραϊκού λαού.
 
Την περίοδο 1977-2013 εκδόθηκαν 242 περιοδικά στα οποία καταχωρούνται 3231 άρθρα και μελέτες των παραπάνω συγγραφέων.
 
Λόγω του μεγάλου όγκου των περιοδικών ήταν πολύ δύσκολη –αν όχι αδύνατη- η άμεση πρόσβαση σε αυτά, τα οποία υπήρχαν ολοκληρωμένα, μόνο στα αρχεία του ΚΙΣΕ.
 
Ένας πολύ περιορισμένος αριθμός των τευχών υπήρχε διάσπαρτος στις ατομικές βιβλιοθήκες των ερευνητών ή και των απλών αναγνωστών.
 
Το κενό αυτό ήλθε να καλύψει το Βιβλίο-Ευρετήριο του Βίκτωρα Βενουζίου με το οποίο οι πάντες πλέον μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο σύνολο των 242 τευχών με ένα απλό, γρήγορο, χρηστικό και πρωτότυπο τρόπο από το σπίτι τους ή τον χώρο εργασίας τους, χωρίς άσκοπες μετακινήσεις και ταλαιπωρίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.