Οι εγγραφες στα γυμναστηρια μια «ανασα» πριν το καλοκαιρι

Μία στάση στα γυμναστήρια της πόλης για … καλογυμνασμένο κορμί! - Μιλούν οι Γιάννης Γκαράνης, Μίμης Ισπυρλίδης και Χρήστος Πραντσίδης

Με τις εξορμήσεις στις παραλίες να βρίσκονται προ των πυλών την άνοιξη και τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού, η προσέλευση στα γυμναστήρια της Κομοτηνής αυξάνεται σημαντικά, ενώ το κοινό δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή του χρόνου για απώλεια κιλών και γράμμωση.
 
Είναι, εξάλλου, κανόνας ότι κάθε Μάιο όλοι «τρέχουν» στα γυμναστήρια λίγο πριν την πρώτη δημόσια έκθεση στην παραλία, όπως εξήγησαν μιλώντας στον «ΠτΘ» τρεις ιδιοκτήτες γυμναστηρίων που εδρεύουν στην πόλη μας.
 
Οι κ.κ. Γιάννης Γκαράνης, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Planet Gym», Μίμης Ισπυρλίδης, ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Sport Fitness» και Χρήστος Πραντσίδης, ιδιοκτήτης και διευθυντής του αθλητικού κέντρου «Sports Center» μίλησαν για τις εγγραφές της … τελευταίας στιγμής, τα προγράμματα που συγκεντρώνουν την προτίμηση των ασκουμένων και έδωσαν συμβουλές για το πώς θα βρει κανείς ανάμεσα σε αμέτρητες επιλογές το γυμναστήριο εκείνο που θα παρέχει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών σε προσιτή τιμή. 

Γιάννης Γκαράνης – «Planet Gym» «Γεμάτες οι αίθουσες των ομαδικών αθλημάτων» 

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται μία «ανάσα» μακριά ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου «Planet Gym», κ. Γιάννης Γκαράνης παρατηρεί τις αίθουσες των ομαδικών αθλημάτων, όπως aerobics, trx και pilates να γεμίζουν, ενώ οι αθλούμενοι δεν δείχνουν να προτιμούν τόσο την άσκηση με μηχανήματα γυμναστικής. Έχοντας, εξάλλου ως «σύμμαχο» τον ήλιο και τον καλό καιρό οι Κομοτηναίοι βρίσκουν την ευκαιρία να γυμναστούν σε υπαίθριους χώρους, συρρέοντας σε πάρκα και στάδια της πόλης μας.
 
Οι νέες εγγραφές  έγιναν, σύμφωνα με τον ίδιο,  τόσο από νέους ανθρώπους όσο και από μεγαλύτερες ηλικίες, λίγοι, ωστόσο, ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν το φοιτητικό τους πάσο ή την κάρτα ανεργίας τους. Επειδή, όμως, σκοπός του «Planet Gym» δεν είναι να προσελκύσει τον κόσμο περιστασιακά, αλλά να δώσει κίνητρο να επισκέπτεται το γυμναστήριο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχει εντάξει στην πολιτική του πακέτα προσφορών και εκπτωτικά κουπόνια.
 
Θέλοντας να συμβουλεύσει κάποιον που τώρα σχεδιάζει να κάνει την εγγραφή του σε κάποιο γυμναστήριο, ο κ. Γκαράνης υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικός ο σωστός αερισμός των αιθουσών, το εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, καθώς και τα κατάλληλα μηχανήματα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των ασκουμένων. 

Μίμης Ισπυρλίδης – «Sport Fitness» «Είναι σημαντικό για κάποιον που ξεκινά για πρώτη φορά, η άθληση να γίνεται σταδιακά, αρχίζοντας από ένα ελαφρύ πρόγραμμα» 

Αν και ο κ. Μίμης Ισπυρλίδης δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου στο γυμναστήριο «Sport Fitness» ήδη από τον Σεπτέμβριο, τον τελευταίο καιρό παρατήρησε μία μικρή άνοδο των εγγραφών λίγο πριν τις «εξορμήσεις» στην παραλία.
 
Μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει κυρίως από φοιτητές και κατόχους κάρτας ανεργίας, οι οποίοι επωφελούνται από προσφορές  ώστε να γυμναστούν οικονομικά εν μέσω κρίσης, συνέχισε ο ίδιος για να εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι για κάποιον που ξεκινά για πρώτη φορά η άθληση να γίνεται «σταδιακά, αρχίζοντας από ένα ελαφρύ πρόγραμμα και πάντα σε συνδυασμό με μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή».
 
Μιλώντας για τα οφέλη της γυμναστικής όχι μόνο στην σωματική, αλλά και την ψυχική υγεία έκανε λόγο για έναν καλό «σύμμαχο» που «ανεβάζει» την ψυχολογία του αθλουμένου και τον βοηθά να αντιμετωπίσει άγχος και προβλήματα. 

Χρήστος Πραντσίδης – «Sports Center» «Στόχος δεν είναι το καλοκαίρι αλλά η καλή υγεία γενικότερα» 

Με το αθλητικό κέντρο «Sports Center» να προσφέρει τις υπηρεσίες άθλησης και γυμναστικής στην πόλη μας τα τελευταία 31 χρόνια, ο κ. Χρήστος Πραντσίδης έκρινε πως δυστυχώς στην Ελλάδα «η γυμναστική δεν έχει συνδεθεί με την υγεία, κάτι που θα σήμαινε ότι ο κόσμος θα εγγραφόταν στα γυμναστήρια ανά πάσα εποχή και ανά πάσα στιγμή ∙ έχει συνδεθεί και παραμένει συνδεδεμένη με την εμφάνιση και την εξόρμηση στις παραλίες», για να συμπεράνει πως η νοοτροπία αυτή οδηγεί στην συρροή του κόσμου στα γυμναστήρια εν’ όψει του καλοκαιριού.
 
Ο ίδιος πληροφόρησε πως οι νέοι άνθρωποι είναι εκείνοι που κατά κόρον «γεμίζουν» τις αίθουσες των γυμναστηρίων, αν και τα τελευταία χρόνια οι μεγαλύτερες ηλικίες καταφεύγουν σε αυτά κυρίως για αποκατάσταση και βελτίωση της υγείας τους. Βλέπει, λοιπόν,  με αισιοδοξία αυτήν τη «νέα δυναμική και τη νέα παιδεία που δημιουργείται σε σχέση με την αντιμετώπιση του Fitness, η οποία ίσως σε λίγα χρόνια μας φέρει σε ένα «υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο στο οποίο η άθληση δεν θα έχει ηλικία και εποχή, αλλά θα είναι για κάθε περίοδο του χρόνου, για κάθε ηλικία και για κάθε χρόνο».
 
Το κέντρο άθλησης «Sports Center» στοχεύει να αναδείξει την αναγκαιότητα της γυμναστικής σε σχέση με την υγεία και όχι μόνο με την εμφάνιση, καθώς πρεσβεύει ότι, εφόσον επιτευχθεί αυτή η «σημαντικότατη διασύνδεση», το ευρύ κοινό θα κατανοήσει πως η άσκηση δεν έχει οφέλη μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, «κάτι που έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη στις δύσκολες μέρες που περνάμε με την οικονομική κρίση και το στρες να μαστίζουν».

«Η αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης κινείται στον ρυθμό των προσφορών, αλλά η παρότρυνσή μου είναι οι αθλούμενοι να κάνουν πάντοτε μία αυστηρή έρευνα αγοράς, με επίκεντρο την καλή σχέση τιμής – παρεχόμενων υπηρεσιών» συμβούλευσε ο κ. Πραντσίδης, λέγοντας πως αυτό το σκεπτικό  που θα οδηγήσει στο λεγόμενο «Value for money» που σημαίνει πως μπορεί κανείς να αγοράσει «το καλύτερο στην καλύτερη τιμή»,  όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Πρέπει να πάψει κανείς να βλέπει την γυμναστική ως μία περιστασιακή ενασχόληση, να το εντάξει στη ζωή του και να δώσει βάση στη διατροφή και τις καθημερινές του συνήθειες, τόνισε εμφατικά, καταλήγοντας πως στόχος δεν είναι το καλοκαίρι αλλά η καλή υγεία γενικότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.