Εφυγε ξαφνικα απο τη ζωη η Ελενη Μικεδακη-Καζαντζη

Αύριο, Πέμπτη, η κηδεία της

Έφυγε σήμερα απρόσμενα από τη ζωή η στυλοβάτης της οικογένειας του Αλέξανδρου (Αλέκου) Καζαντζή, του επιτίμου προέδρου της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής, και μητέρα δυο εξαιρετικών επιστημόνων, του νομικού  Χρήστου και της  αρχιτεκτόνισσας Κορίνας.
 
Δραστήρια και ενεργητική η Ελένη ήταν η κυρία που ανέστησε και διαχειρίστηκε για χρόνια τη βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και η σύντροφος που στήριξε σε όλες τις δράσεις του τον σύζυγό της Αλέκο, με απόλυτη αφοσίωση και  αμέριστη φροντίδα. Από τις συγγραφικές του έρευνες για το πατρογονικό του χωριό την Κίρκη και τις συνεχείς του δραστηριότητες στην Εταιρεία μέχρι την υποψηφιότητά του ως βουλευτή σε κάποιες από τις τελευταίες εκλογές.
 
Υπερδραστήρια και σωστή μέλισσα για την οικογένειά της, η Ελένη είχε μάθει όλες τις κιρκαλιώτικες συνταγές και η φήμη της ως πολύ καλής μαγείρισσας έφερνε συχνά κόσμο στο σπίτι.
 
Αφοσιωμένη στη νεολαία, αγαπούσε και ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετική με τους φοιτητές, γράφοντας τη δική της ιστορία στη φιλικότητα και εξυπηρετικότητα των πανεπιστημιακών δομών του Δημοκριτείου.
 
Υπεραγαπούσε  τα δυο της παιδιά, τα «καμάρια» της, όπως τα έλεγε, τον Χρήστο και την Κορίνα,  πρόλαβε δε και τα είδε να έχουν τη δική τους οικογένεια, αισθανόμενη ευτυχισμένη με τα δυο της εγγόνια.
 
Πανταχού παρούσα στην οικογένεια και στην κοινωνία, η εξόδιος ακολουθία της Ελένης Καζαντζή θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου που υπεραγαπούσε.
 
Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της Αλέκο, τα παιδιά τους Χρήστο και Κορίνα, τους συζύγους  τους Σίλβια και Ιωάννη, τα εγγόνια τους Αλέξανδρο και Ελένη- Μυρτώ, τους συγγενείς και τους φίλους.
 
Καλό σου ταξίδι Ελένη, Καλό σου Παράδεισο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.