Ορκωμοσια για 71 αποφοιτους του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης (+Gallery)

Στο Αμφιθέατρο του Tμήματος στην Πανεπιστημιούπολη

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου η ορκωμοσία 109 νέων πτυχιούχων του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Αμφιθέατρο του τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη.
 
Φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν στο χώρο, για να ευχηθούν και να χαρούν μαζί με τους νέους πτυχιούχους, ενώ της ορκωμοσίας προηγήθηκε χορευτική επίδειξη από φοιτήτριες του τμήματος.
 
Οι πτυχιούχοι παρέλαβαν τα πτυχία τους από την Κοσμήτορα κ. Ελένη Δούδα και τον Αναπληρωτή πρύτανη κ. Νίκο Αγγελούση, ενώ τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα Ευαγγελία Γατσά, η οποία βραβεύτηκε από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδας με τιμητική πλακέτα, την οποία παρέδωσε ο Επίκουρος καθηγητής κ. Γιώργος Μαυρίδης.
 
Πριν τον όρκο η κ. Γατσά τόνισε πως τα τέσσερα χρόνια που πέρασε στην Κομοτηνή ήταν γεμάτα συναισθήματα, χαρές, λύπες, δάκρυα, ικανοποίηση και απογοήτευση, γεμάτα γνώσεις και εμπειρίες ζωής.
 
Το κυριότερο όμως που αποκόμισαν από την Κομοτηνή, επισήμανε, ήταν οι φίλοι τους, που όταν ήρθαν δεν τους ήξεραν καν, όμως κατά τη διάρκεια των φοιτητικών χρόνων έγιναν αδερφικοί φίλοι. 

Φτιαγμένοι για τα δύσκολα οι απόφοιτοι του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής 

Μιλώντας πριν την ορκωμοσία ο κ. Αγγελούσης τόνισε πως το ΔΠΘ, το τέταρτο μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο της χώρας, παρέχει υψηλής ποιότητας προγράμματα σπουδών, κάνει έρευνα πολύ υψηλού επιπέδου και παρέχει ένα τεράστιο κοινωνικό έργο με σημαντική προσφορά στη Θράκη.
 

Τα νέα μέλη της οικογένειας των αποφοίτων το πανεπιστημίου, σημείωσε, δεν υστερούν σε τίποτα από τους απόφοιτους των μεγάλων πανεπιστημίων του κόσμου, αντίθετα υπερτερούν και αυτό θα διαπιστώσουν μετά το Πανεπιστήμιο.
 
«Αρκεί να στοχεύσετε σε κάτι και θα το πετύχετε, επειδή έχετε όλες τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις δεξιότητες, χάρη στη βοήθεια που σας παρείχαν τα μέλη του τμήματος» σημείωσε, για να παραδεχτεί μεν πως τα πράγματα είναι δύσκολα, όμως αυτοί είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα, γιατί είναι απόφοιτοι του ΔΠΘ και μάλιστα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, «του καλύτερου ΤΕΦΑΑ της χώρας».  

«Η ζωή σας είναι το άθροισμα των επιλογών σας» 

Από την πλευρά της η Κοσμήτορας κ. Δούδα σημείωσε πως αυτή η μέρα είναι μια μέρα δικαίωσης της προσπάθειας που έχουν καταβάλλει οι φοιτητές του τμήματος, καταφέρνοντας να πετύχουν τους στόχους τους, άλλοι γρηγορότερα και άλλοι όχι τόσο.
 
Ο τίτλος που λαμβάνουν, επισήμανε, αντανακλά τη δυνατότητα που τους δίνει το πτυχίο να ασχοληθούν σε ένα δυναμικό, μεταβαλλόμενο επαγγελματικό χώρο δράσης, και παράλληλα να συνεχίσουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο πραγματοποιώντας τις ακαδημαϊκές τους σπουδές, έχοντας τα εχέγγυα να βγουν με αξιώσεις στην αγορά εργασίας.
 

Από εδώ και πέρα όμως οι επιλογές τους είναι δικές τους, σημείωσε η κ. Δούδα, υπενθυμίζοντάς τους πως η ζωή τους είναι το άθροισμα των επιλογών τους.
 
«Μαζί με τον σημερινό τίτλο, κρατούν στα χέρια τους και πέντε μπάλες, η πρώτη μπάλα είναι η μπάλα της εργασίας, η δεύτερη της οικογένειάς τους, η τρίτη των φίλων τους, η τέταρτη της υγείας και η πέμπτη του πνεύματος» σημείωσε, τονίζοντας πως η πρώτη μπάλα είναι από λάστιχο, και όσες φορές και αν πέσει από τα χέρια τους πάλι θα αναπηδήσει και θα έρθει σε αυτά, όμως οι άλλες είναι από κρύσταλλο, και έτσι και πέσουν είτε θα ραγίσουν, είτε θα καταστραφούν για πάντα. Για αυτό τους συμβούλευσε να κρατήσουν την ισορροπία στη ζωή τους, να προσπαθήσουν να έχουν εσωτερική πληρότητα και πάντα να ακολουθούν το τίμιο, το αληθινό, το ωραίο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.