Μεγαλη η σημασια της στειρωσης για τη μειωση των αδεσποτων ζωων

Ένα πρωτότυπο bazaar για τετράποδους φίλους φιλοξένησε το εμπορικό κέντρο Kosmopolis

Ένα πρωτότυπο bazaar φιλοξένησε το εμπορικό κέντρο Kosmopolis στις 5 Μαΐου για την ενίσχυση του έργου της φιλοζωικής οργάνωσης «Φίλων Ζώων». Εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωσαν το κοινό, μοιράζοντας έντυπο υλικό αναφορικά με τα οφέλη της στείρωσης στα σκυλιά, αναδεικνύοντας, ταυτόχρονα, πλέον των υπολοίπων ωφελειών, την στείρωση ως έναν τρόπο μείωσης των αδέσποτων. 

Κορνηλία Κατραντζή «Η στείρωση των αδέσποτων ζώων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη μείωσή τους»

Η υπεύθυνη του bazaar, κ. Κορνηλία Κατραντζή εξήγησε πως όλα τα έσοδα αναμένεται να διατεθούν σε κτηνιατρικές υπηρεσίες για την περίθαλψη και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων, υπογραμμίζοντας πως είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την μείωσή τους. Η ίδια βλέπει ως μεγάλο πρόβλημα την νοοτροπία πολύ κόσμου να αναλαμβάνει την ευθύνη ενός ζώου δίχως να έχει σκεφτεί πρωτίστως τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα μετά από καιρό να τα «παρατά» στους δρόμους, οι οποίοι έχουν γεμίσει με αδέσποτα.
 

Κάλεσε, λοιπόν, όποιον φιλόζωο επιθυμεί να αποκτήσει ένα ζωάκι να έχει ενημερωθεί σωστά, ενώ στη συνέχεια έδωσε περισσότερες πληροφορίες για τον οίστρο στα σκυλιά και τη σημασία της στείρωσης, μιας και όπως έκανε σαφές «πρέπει να αποδεχτούμε την ευθύνη του προβλήματος του υπερπληθυσμού και να διατηρήσουμε τα κατοικίδιά μας υγιή και ασφαλή».

«Άθλιες συνθήκες» και «αδιαφορία» από τις δημοτικές αρχές βλέπουν οι εθελοντές

 Στο bazaar συμμετείχαν πολλοί εθελοντές, οι οποίοι τόνισαν εμφατικά τα προβλήματα που προκαλεί, σύμφωνα με τους ίδιους, η απουσία δημοτικών κυνοκομείων από τους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών, αλλά και η «έλλειψη των απαραίτητων δομών» στην κτηνιατρική υπηρεσία του Δήμου Μαρώνειας – Σαπών. «Αν όλοι οι Δήμοι διέθεταν δημοτικά κυνοκομεία το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων θα είχε λυθεί», συνέχισαν υποστηρίζοντας πως ακόμα και στον Δήμο Κομοτηνής οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων δεν είναι καλές με την κτηνιατρική υπηρεσία και τις δημοτικές αρχές να μην καταβάλουν τα μέγιστα των δυνατοτήτων τους.
 
Το bazaar συνεχίστηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της μέρας με σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ κληρώθηκε τροφή για τους τετράποδους φίλους μας, χορηγία του καταστήματος Petshop Baxevanis.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.