Εβγαλε την τεχνη «στον δρομο» ο Αθηνιων

20 πίνακες και 6 γλυπτά παρέθεσε στον υπαίθριο χώρο του ΚΕΠ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής ο Σύλλογος Καλλιτεχνών

Να βγάλει την τέχνη από τους εσωτερικούς χώρους και να την ανοίξει στο κοινό θέλησε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών «Αθηνίων» με την έκθεση που πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 8 Μαΐου στον υπαίθριο χώρο του ΚΕΠ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.
 
Στο χώρο στήθηκαν 20 πίνακες ζωγραφικής και 6 γλυπτά, (3 μεταλλικά και 3 ξύλινα), με την έκθεση να ξεκινά από τις 6 το απόγευμα, και ενώ ήταν προγραμματισμένο να βρίσκεται εκεί και την Τετάρτη, οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν, παρόλα αυτά τα μέλη του Συλλόγου θεωρούσαν πως κατάφεραν τον στόχο τους.
 

Αυτός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αθηνίωνα κ. Άρη Ασσαριωτάκη, ήταν η υλοποίηση μιας ιδέας που είχαν, η οποία είχε δύο χαρακτηριστικά. Το πρώτο ήταν ότι ο Σύλλογος θα κατέβει για πρώτη φορά αυτόνομα στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων, και το δεύτερο ότι αυτή η αυτόνομη κάθοδος θα γίνει με κάτι ασυνήθιστο, με την εικαστική έκθεση όχι στους εσωτερικούς χώρους, όπως είθισται, αλλά έξω στο ύπαιθρο, ανοίγοντάς με αυτόν τον τρόπο την έκθεση σε ένα ευρύτερο κοινό.
 

«Θέλαμε να μιμηθούμε την streetart, δηλαδή άνθρωποι που είναι αδιάφοροι για τα εικαστικά να δουν στο οπτικό τους πεδίο αυτά τα έργα» σημείωσε ο κ. Ασσαριωράκης εκτιμώντας πως πέτυχαν τον στόχο τους, έχοντας μια σημαντική επισκεψιμότητα στο χώρο, από ανθρώπους πολλές φορές που δεν θα έρχονταν ποτέ σε μια έκθεση εικαστικών ή στο χώρο τους στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη.
 
«Έτσι έχουν την ευκαιρία να “σκανδαλιστούν” από τα εκθέματα, ώστε να την επισκεφτούν» σημείωσε, τονίζοντας πως θα ήθελαν να έχουν την έκθεση για δύο ημέρες, όμως η ευαισθησία των εκθεμάτων δεν το επιτρέπει.
 

Για αυτό και τα συγκέντρωσαν και τα έστησαν στο υπόγειο του Ιδρύματος Παπανικολάου, για την Έκθεση Θρακών καλλιτεχνών που ανοίγει τις πόρτες της σήμερα, Πέμπτη 10 Μαΐου, στην οποία άλλωστε το 80% των συμμετεχόντων είναι και μέλη του Αθηνίωνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.