«Βοτανικη» εξορμηση στο δασακι Νυμφαιας η πρωτη εκδηλωση του «Grizo & Prasino» για παιδια

Μικροί και μεγάλοι γνωρίστηκαν, εξερεύνησαν, δημιούργησαν και… λερώθηκαν

Την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα στο δασάκι της Νυμφαίας η πρώτη εκδήλωση της εταιρείας βιολογικών βοτάνων «Grizo & Prasino», που ήταν εστιασμένη στα παιδιά. 37 γονείς μαζί με τα παιδιά τους έζησαν μία παιχνιδο – βοτανική εμπειρία με σύμμαχο τον καλό καιρό, ενώ υπήρξαν συμμετοχές και από την Ξάνθη.
 

Μικροί και μεγάλοι έβαλαν την «βραχιολοταινία» τους συλλέγοντας θησαυρούς στον δρόμο, δημιουργώντας το δικό τους φυσικό βραχιόλι, ενώ λίγο πριν φύγουν τους μοιράστηκαν πεντανόστιμα βοτανικά μπισκότα με καλέντουλα και λεβάντα.
 
Με οδηγό τον υπεύθυνο της εταιρείας, κ. Κώστα Παπάζογλου οι μικροί ορειβάτες περπάτησαν  ένα μονοπάτι σπάνιας ομορφιάς μες στο δάσος, σταματώντας κάθε λίγο για να βλέπουν τα βότανα, να τα μυρίζουν και να μαθαίνουν για αυτά.
 

Στην επιστροφή από τη βόλτα όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν για να ξεκουραστούν απολαμβάνοντας κρύα ροφήματα δυόσμου και λουίζας, νόστιμα και χωρίς ζάχαρη και πολλά ακόμη μπισκοτάκια. Έφτιαξαν εδαφικό μίγμα, ανακατεύοντας με τα χέρια τους, γεμίζοντας γλαστράκια με την καθοδήγηση του κ. Παπάζογλου και στολίζοντάς τα μαζί με τους γονείς ώστε να γίνουν δωράκια.
 

«Στόχος αυτής της παιχνιδο-βοτανικής εμπειρίας ήταν να έρθουν τα παιδιά μας πιο κοντά στη φύση και εμείς πιο κοντά στα παιδιά μας και στα παιδιά μέσα μας», είπε ο κ. Κώστας Παπάζογλου εξηγώντας πως όλοι μαζί γνωρίστηκαν, εξερεύνησαν, δημιούργησαν και … λερώθηκαν.
 
Να σημειωθεί ότι η επόμενη παιχνιδο-βοτανική εμπειρία για παιδιά προγραμματίζεται από την «Grizo & Prasino» στις 27 Μαΐου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.