Βραβευση για 67 νεους αθλητες που διακριθηκαν στην Ροδοπη

Ημερίδα σχολικού αθλητισμού φιλοξένησε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

67 νέοι τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους σε  σχολικούς αγώνες υψηλού επιπέδου στο Ταε Κβο Ντο, την κολύμβηση, το άλμα επί κοντώ, την ελεύθερη πάλη, τον στίβο και την αντισφαίριση σε τελετή που έλαβε χώρα εχθές το πρωί στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Σχολικός αθλητισμός ΠΕ Ροδόπης και τελετή βράβευσης διακριθέντων αθλητών».
 
Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ΠΕ Ροδόπης με τη στήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής Νομού Ροδόπης και Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Θράκη απευθυνόταν σε καθηγητές φυσικής αγωγής αλλά και στους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης για την ανάδειξη των σκοπών της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία και της σημασίας των σχολικών αγώνων.
 

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες διακριθέντες νέοι αθλητές, εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης, κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου, η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, κ. Μαριγούλα Κοσμίδου, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στην μαθητιάδα ΑΜΘ, κ. Καλλιόπη Χάιδου, ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, κ. Μάνος Γαβριηλίδης, ο υπεύθυνος ομάδας Φυσικής Αγωγής, κ. Χρήστος Γαντζίδης και ο δημοτικός σύμβουλος, κ. Μιχάλης Πολυτσάκης. 

Ξανθή Κωνσταντινίδου «Πρωταθλητές θα γίνουν λίγοι ∙ μας ενδιαφέρει τελειώνοντας το σχολείο τα παιδιά να χαίρονται την άθληση»

«Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν λάβει χώρα πολλές δράσεις με την εμπλοκή χιλιάδων μαθητών, δράσεις τις οποίες θέλουμε και να θυμηθούμε αλλά και να επαναλάβουμε», τόνισε εμφατικά «ανοίγοντας» την εκδήλωση η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης, κ. Ξανθή Κωνσταντινίδου. Αναφερόμενη στους σχολικούς αγώνες και κάθε είδους αθλητικές εκδηλώσεις, προσπάθησε να αναδείξει την παιδαγωγική τους διάσταση , καθώς αποτελούν μέρος της εκπαίδευσης και συμβάλλουν στο να δημιουργηθεί  μία μελλοντική γενιά που θα αγαπά και θα στηρίζει τον αθλητισμό.  Υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός στη δια βίου άσκηση και στην υγεία, έκανε σαφές καταλήγοντας, αφού «πρωταθλητές θα γίνουν λίγοι ∙ μας ενδιαφέρει, όμως,  τελειώνοντας το σχολείο τα παιδιά να έχουν αποκτήσει όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να χαίρονται την άθληση».

Νίκος Τσαλικίδης «Βρισκόμαστε εδώ για να τιμήσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των διακριθέντων αθλητών της περιοχής μας»

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ όχι μόνο για να βραβεύσουμε διακριθέντες αθλητές της περιοχής μας, αλλά κυρίως για να τιμήσουμε και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια που έχουν κάνει όλη αυτήν την περίοδο, εμπνέοντας όλους εμάς» είπε λίγο πριν παραδώσει τις τιμητικές πλάκες στους νέους αθλητές ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει θερμά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής για τη διοργάνωση.

 

Μαίρη Κοσμίδου «Είναι μία αποτίμηση του μόχθου των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό»

«Στην σημερινή εκδήλωση θα κάνουμε έναν απολογισμό των τριών τελευταίων σχολικών ετών αναφορικά με την συμβολή όλων των φορέων που ασχολούνται με τη Φυσική Αγωγή στην εκπαίδευση», δήλωσε με τη σειρά της η διευθύντρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης, κ. Μαίρη Κοσμίδου. Στην ημερίδα έγινε  μία αποτίμηση «της δουλειάς και του μόχθου των παιδιών που ασχολούνται με τον αθλητισμό», όπως υπογράμμισε και η ίδια χαρακτηριστικά για να αναφερθεί εν κατακλείδι στις δράσεις του γραφείου Φυσικής Αγωγής και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με την ευχή να επαναληφθούν. 

Γιάννης Δουλγέρης «Μέσω της βράβευσης ο κάθε αθλητής επιβραβεύεται και αναγνωρίζεται ηθικά»

 Ένας εκ των αθλητών που έλαβε τιμητική πλάκα δια χειρός Αντιπεριφερειάρχη ήταν ο κ. Γιάννης Δουλγέρης που γνωρίζουμε για τις επιδόσεις του στον στίβο (200 μέτρα). «Είναι δύσκολο να είσαι αθλητής στην Περιφέρεια και να ανταγωνίζεσαι αθλητές από μεγάλα αστικά κέντρα, σαφώς, όμως, με την κατάλληλη στήριξη από καθηγητές και προπονητές πολλοί από εμάς κατάφεραν να διακριθούν και να σημειώσουν επιτυχίες», δήλωσε αναφορικά με τη βράβευσή του ο νεαρός αθλητής, ενώ στη συνέχεια εκμυστηρεύθηκε πως χρειάσθηκε να κάνει θυσίες, ώστε να συνδυάσει σπουδές με δουλεία και πολλές ώρες προπόνησης. Για τον ίδιο η τελετή είχε μεγάλη αξία. Μέσω αυτής ένοιωσε ότι ο κάθε αθλητής επιβραβεύεται ηθικά και αναγνωρίζεται, κάτι που του δίνει ώθηση να γίνεται όλο και καλύτερος! Κλείνοντας, ο κ. Δουλγέρης αναγνώρισε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει η γυμναστική κάθε ανθρώπου και μιλώντας για τον χώρο του πρωταθλητισμού εξήγησε ότι, μπορεί να ενέχει ρίσκο και μεγάλες πιθανότητες για τραυματισμό, τον χαρακτηρίζει, όμως, μία ιδιαίτερη αίγλη.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.