Να παρουν θεση τα τοπικα και κεντρικα στελεχη τη ΝΔ για τα λεγομενα Κακουλιδη ζητα ο Συντονιστης της ΝΕ Ροδοπης του ΣΥΡΙΖΑ

Σταμάτης Σακελλίων: «Η τοποθέτηση του κ. Κακουλίδη περνάει κόκκινες γραμμές» - «Στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα στηρίξουμε σχήματα ανοιχτά, με προοδευτικό πρόσημο, που θα στηρίξουν τον Κλεισθένη και τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση»

Με 161 «ναι» και συγκεκριμένα τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΑΝΕΛ και Ποταμιού, αλλά και αρκετές απώλειες ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από την Ολομέλεια της Βουλής, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα προώθησης του θεσμού για την υιοθεσία και αναδοχή, που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
 
Η παρουσία του πρωθυπουργού και τα μηνύματα που έστειλε προς όλους τους διαφωνούντες του κόμματός του δεν φαίνεται πως πέτυχαν τον στόχο καθώς έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν την αποχή, ενώ δύο ακόμα καταψήφισαν το νομοσχέδιο. 

«Κοινός τόπος με την πλειοψηφία της κοινωνίας η άποψη κανένα παιδί σε ίδρυμα» 

Κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα αυτό που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό της εγχώριας επικαιρότητας ο συντονιστής της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτης Σακελλίων, καλεσμένος στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» έκανε λόγο για μία «πολύ σημαντική τομή στα πράγματα, η οποία κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και φέρει προοδευτικό πρόσημο». Δίνοντας τη δική του απάντηση στους αντιφρονούντες ο κ. Σακελλίων υπογράμμισε πως « ως κοινωνία θα πρέπει να απαντήσουμε σε ένα πολύ βασικό ερώτημα: Θέλουμε τα παιδιά να είναι σε ίδρυμα ή μέλη μιας οικογένειας;» για να τονίσει πως «Εμείς λέμε όχι και το στοίχημά μας είναι ένα και μεταφράζεται στο κανένα παιδί σε ίδρυμα, που είναι και άποψη όλων των εμπλεκομένων φορέων στη διαδικασία αυτή, όπως έγινε σαφές και από τις σχετικές ακροάσεις που προηγήθηκαν στη Βουλή».
 
Ως προς το επίμαχο άρθρο 8 που αφορά στην υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «δεν θα μπορούσαμε να νομοθετήσουμε σε σχέση με το φύλο. Διαφορετικά για τους ετερόφυλους και τους ομόφυλους, καθώς αυτό κατευθείαν προσκρούει στο ευρωπαϊκό δίκαιο», για να εκφράσει επίσης την άποψη πως «για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας αυτό αποτελεί πλέον κοινό τόπο και είμαι βέβαιος ότι θα στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή». 

«Επικίνδυνος κατήφορος που προσβάλλει και την ίδια τη ΝΔ» 

Επανερχόμενος στην τοπική επικαιρότητα αλλά και στις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του ο κ. Σακελλίων αναφέρθηκε εκ νέου στα λεγόμενα του υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Μιχάλη Κακουλίδη, καλώντας τους υπολοίπους δύο υποψηφίους αλλά και τη ΝΔ κεντρικά να απαντήσουν αν η άποψη του κ. Κακουλίδη περί  «επικίνδυνων εθνικά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης» εκφράζει και την άποψη των ιδίων.
 
«Μπορούμε να διαφωνούμε για πολλά πράγματα, αλλά προσπαθούμε να έχουμε έναν πολιτικό πολιτισμό. Το να βγει ένας υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ και να λέει πως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη είναι εθνικά επικίνδυνα, μας γυρίζει σε άλλες εποχές που νομίζω τις έχουμε διαγράψει και αυτό θα έπρεπε να είναι πρόβλημα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας» δήλωσε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως «η τοποθέτηση αυτή του κ. Κακουλίδη δεν δικαιολογείται γιατί περνάει μία κόκκινη γραμμή και στοχοποιεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη με χαρακτηρισμούς όχι πολιτικούς αλλά οντολογικούς».
 
«Επομένως θα έλεγα ότι είναι εξόχως προβληματική η τοποθέτηση και γι αυτό ζητώ από τη ΝΔ να πει δημόσια αν συμφωνεί με την τοποθέτηση του υποψηφίου προέδρου της ΝΟΔΕ» συνέχισε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι η μέχρι στιγμής σιωπή μεταφράζεται σε αποδοχή.  «Περιμένω τόσο από τους άλλους δύο υποψηφίους αλλά και το κόμμα σε κεντρικό επίπεδο να τοποθετηθεί στο προκείμενο. Θεωρούν ναι ή όχι την τοποθέτηση σωστή και σε τι συνίσταται ο όρος “εθνικά επικίνδυνοι” με αποδείξεις όμως» επανέλαβε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «ένα πολύ επικίνδυνο κατήφορο, που προσβάλλει και την ίδια τη ΝΔ». 

Άνοιξε η συζήτηση για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση 

Κλείνοντας ερωτηθείς για τις όποιες διεργασίες γίνονται σε τοπικό επίπεδο για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Σακελλίων επεσήμανε πως «είναι λάθος να μένουμε στα πρόσωπα. Το πρόσωπο έρχεται μετά,  να κουμπώσει σε ιδέες, προγράμματα και ενδεχόμενες συνεργασίες». «Η γραμμή μας είναι ωστόσο να στηρίξουμε σχήματα ανοιχτά, με προοδευτικό πρόσημο, που θα στηρίξουν τον Κλεισθένη και τις αλλαγές στην αυτοδιοίκηση, που δίνουν αρκετά όπλα στους αυτοδιοικητικούς» επεσήμανε για να υπογραμμίσει πως «η συζήτηση έχει ανοίξει, θα συνεχιστεί και, όταν πρέπει, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.