LIVE Streaming για τις ψευδεις ειδησεις (fake news)

Από το Europe Direct Κομοτηνής το Σάββατο 12 Μαΐου

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, στο πλαίσιο του νέου κύκλου ζωντανών διαδικτυακών μεταδόσεων με θέμα την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών στο διαδίκτυο, διοργανώνει YouTube LIVE streaming (ζωντανή μετάδοση) το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 13:00 με τίτλο «Κι όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται…».
 
Βασική θεματική της διαδικτυακής αυτής μετάδοσης είναι οι ψευδείς ειδήσεις (fake news), τα χαρακτηριστικά τους, οι τρόποι διάδοσής τους και τα εργαλεία για τον εντοπισμό τους. Στη ζωντανή μετάδοση θα φιλοξενηθούν οι κ. Θωμάς Σιώμος (Υποψ. Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, Δημοσιογράφο) και Θάνος Σ. Επαχτίτης (Συνδιαχειριστής του ellinikahoaxes.gr, Αρχισυντάκτης του ptisidiastima.com, Διαχειριστής του factchecker.gr). Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, θα αναλυθούν ζητήματα όπως τα μέσα από τα οποία διαδίδονται οι ψευδείς ειδήσεις, οι λόγοι για τους οποίους είναι τόσο δημοφιλείς, όπως επίσης και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί ο κάθε χρήστης του διαδικτύου να τις εντοπίσει. Αξίζει να αναφερθεί πως οι πολίτες θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματά τους και να λαμβάνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.
 
Στόχος της ζωντανής μετάδοσης είναι να εφοδιαστούν οι πολίτες με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αληθείς και τις ψευδείς ειδήσεις, ώστε να μην γίνονται θύματα των επίδοξων που ενδεχομένως προσπαθήσουν να τους επηρεάσουν με  δόλο και λανθασμένα δεδομένα.
 
Πώς μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει και να συμμετέχει
 
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη ζωντανή μετάδοση από το κανάλι YouTube του Europe Direct Κομοτηνής, και συγκεκριμένα στο σύνδεσμο http://bit.do/EDICKomotiniYouTube, ενώ
Θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους ζωντανά κατά τη διάρκεια της μετάδοσης στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook, στο σύνδεσμο http://bit.do/FakeNewsliveFacebook.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.