Μητροπολιτικη συνδεση Κρητης και Θρακης

Απαρατήρητα

Την σύνδεση της Κομοτηνής με την Κρήτη θέλησε να αναδείξει στις φετινές γιορτές των Ελευθερίων ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, προσκαλώντας στην Κομοτηνή για την 14η Μαΐου τρείς μητροπολίτες, με τους οποίους συνδέεται με παλιούς δεσμούς.
 
Έτσι στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ΝαόΚοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα προεξάρχει ο ίδιος, θα συλλειτουργήσουν οι προσκληθέντες Μητροπολίτες Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Πέτρας & Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.
 
Η γνωριμία όλων τους ανάγεται στα πανεπιστημιακά τους χρόνια, με τους μητροπολίτες κ. Γεράσιμο και κ. Κύριλλο να είναι συμφοιτητές του στο πανεπιστήμιο, ενώ ο Αρακλοχωρίου κ. Ανδρέας ήταν καθηγητής τους.
 
Με δεδομένο ότι ο Επαμεινώνδας Ζυμβρακάκης, που κατάγεται από παλιά κρητική οικογένεια, διοικούσε το τμήμα του ελληνικού στρατού που εισήλθε την 14η Μαΐου στην Κομοτηνή, ενώ το 1ο Τάγμα του Συντάγματος Κρητών ήταν αυτό που είχε μπει στην Κομοτηνή το 1914 στην λεγόμενη πρώτη απελευθέρωση, ο Σεβασμιώτατος θέλησε να συνδέσει την Κρήτη με τη Θράκη, και για αυτό κάλεσε τρείς Κρητικούς Μητροπολίτες για τον εορτασμό.Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.