«Γκολ στον ρατσισμό» και στην Αλεξανδρούπολη

12.05.2018 09:58

Απαρατήρητα

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

 «Γκολ στον ρατσισμό» στην κυριολεξία βάζουν νεαροί ποδοσφαιριστές της Βορείου Ελλάδος που συμμετέχουν σε αθλητικά εργαστήρια, ποδοσφαιρικά τουρνουά και εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού, που διοργανώνονται σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη και στα οποία συμμετέχουν μέσω της ομάδας τους ασυνόδευτοι πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Η αρχή έγινε από την Θεσσαλονίκη και τις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα των προσφυγόπουλων «ARSIS Football Club» έδωσε φιλικό αγώνα με την Κ19 του Άρη, με μπάλα που διέθεσε η διοργάνωση «Spirit of Football» η οποία έχει συσταθεί και λειτουργεί με σκοπό τη διάδοση του αθλητισμού και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων, καθώς και όλων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων,  και υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
 
Η νεοσύστατη αυτή ομάδα αποτελείται από πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ 16 και 25 ετών, που διαμένουν σε ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων - εφήβων αγοριών της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ», σε προσφυγικούς καταυλισμούς και σε κοινωνικά διαμερίσματα μέσα στη Θεσσαλονίκη.
 
Οι δράσεις συνεχίζονται σήμερα, Σάββατο, 12 Μαΐου, στον χώρο του πανεπιστημιακού γυμναστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα διοργανωθούν αθλητικά εργαστήρια με τη συμμετοχή νεαρών προσφύγων και Ελλήνων που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
 
Στα εργαστήρια θα συμμετέχουν νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες από κοινού με συνομηλίκους τους Έλληνες που ασχολούνται με τον αθλητισμό.
 
Οι εκδηλώσεις όμως αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρωί της Δευτέρας 14 Μαΐου, στις δομές της «ΑΡΣΙΣ» για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη, με σχετική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας, θα υπογραφεί η μπάλα από τον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καϊσα, καθώς και από όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις.
 
Σημειώνεται ότι το 2017 η «ΑΡΣΙΣ» υποστήριξε 3.864 ανθρώπους -εκ των οποίων τα 2.577 ανήλικα παιδιά- από περίπου 30 εθνότητες. Συγκεκριμένα, πρόσφερε 26.794 εκπαιδευτικές, ψυχολογικές και αθλητικές υπηρεσίες, παρείχε υποστήριξη σε αναζήτηση εργασίας, στέγαση, ιατρικές πράξεις, διένειμε βασικά είδη πρώτης ανάγκης και έκανε επισκέψεις κατ' οίκον.
 
Σε όλη τη διάρκεια του 2017 έγιναν 280 εγγραφές παιδιών προσφυγικής και μεταναστευτικής προέλευσης σε σχολικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, έπειτα από στενή συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Μία εκδήλωση που δεν πρέπει να χάσουμε! Ν.Β.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine