«Ο κ. Μπίντερμαν & οι Εμπρηστές» του Μαξ Φρις από το τμήμα ενηλίκων του Εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

12.05.2018 12:31

Την Τετάρτη 16, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το έργο του Μαξ Φρις «Ο. κ. Μπίντερμαν & οι Εμπρηστές» θα παρουσιάσει επί σκηνής το τμήμα Ενηλίκων του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Το έργο θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 16 και θα παιχτεί επίσης την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 19 Μαΐου στη σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Και τις τρεις ημέρες η παράσταση ξεκινάει στις 21.00

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Μαξ Φρις μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Κοροϊδεύει την κοινωνία μας, τις κυβερνήσεις, την αστική τάξη, τους εφησυχασμούς και τις ασφάλειες μας, τις ψευδαισθήσεις και τις αξίες μιας καταρρέουσας κοινωνίας. Τις σαρκάζει και τις αποκαλύπτει. Αν και ο ίδιος έχει υποστηρίξει την απολίτικη λογοτεχνία, τα έργα του είναι βαθιά πολιτικά και αποκαλύπτουν την τραγωδία της κοινωνίας μας. Όμως η ματιά του ποτέ δεν είναι τραγική. Πάντα σαρκαστική και κοροϊδευτική. Στα πιο μαύρα κι εφιαλτικά θέματα που θίγει δεν υπάρχει τίποτα βαρύ και μαύρο στον τρόπο που τα στήνει. Η στοχευμένη «ελαφρότητα» του όμως, γίνεται η πιο βαριά γροθιά στο στομάχι.

Ο κ. Μπίντερμαν ξέρει πολύ καλά τον κίνδυνο που τον απειλεί. Ακόμα κι ένα μικρό παιδί θα το καταλάβαινε. Εκείνος όμως κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του. Απόλυτα προσκολλημένος στις αστικές αξίες της ασφάλειας, της τάξης, της αξιοπρέπειας, του καθωσπρεπισμού, κινείται με τον αέρα  και την ρηχότητα του ναρκισισμού της αστικής τάξης που θεωρεί τον εαυτό της υπεράνω, φιλελεύθερο, γενναιόδωρο και φιλεύσπλαχνο, χωρίς να διαθέτει καμιά από αυτές τις αρετές. Δεν  διαθέτει καμιά αυτοεπίγνωση. Είναι τόσο τυφλός που γίνεται ο ίδιος η πηγή του κακού το οποίο τρέμει τόσο πολύ. Γίνεται αυτός που τροφοδοτεί την φωτιά που θα κάψει τον ίδιο και την κοινωνία του.

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία: Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς

Παίζουν οι: Ελένη Αλεξοπούλου, Αγησίλαος Βεσεξίδης, Μαρίνος Καραφωτίου, Άρης Κιλιγκαρίδης,Γιώργος Κουκαλιώτης, Παγώνα Κόφα, Μελίνα  Μουρατίδου, Δημήτρης Οικονομίδης, Γεωργία Ριζογαλά, Μαρία Σαρίκα, Εύα Σκότη, Χριστίνα Συκάκη.  

Info
16, 17 & 18 Μαΐου 2018 στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Τηλ. κρατήσεων: 25310 37770
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Ώρα: 21.00 μ.μ.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine