Καθολικη τιμη στη μνημη του Παναγιωτη Μουλλα με εκδηλωση την Κυριακη στο Κιλκις

Παρουσία της Ζωής Γαβριηλίδου και Βασιλικής Κοντογιάννη

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς», σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς και την Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, διοργανώνει εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Π. Μουλλά, την Κυριακή  13 Μαΐου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι φορείς του Κιλκίς μετά και από πρόσκληση του συμμαθητή του Π. Μουλλά, κ. Γ. Τσουκαλά.
 
Στην εκδήλωση με τίτλο «Παναγιώτης Μουλλάς, ο άνθρωπος, ο φίλος και ο δάσκαλος… Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική» οι ομιλητές είναι οι ακόλουθοι:

Βασιλική Κοντογιάννη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: « Γιατί άραγε ο Π. Μουλλάς υπήρξε εξαιρετικός λόγιος;»
Ζωή Γαβριηλίδου, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με θέμα: « Η υποδοχή της βιβλιοθήκης του Π. Μουλλά στο Δημοκρίτειο»
Μαίρη Μικέ, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: « Ο Π. Μουλλάς στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1977-2002»
Αναστασία Μπακιρτζή, Φιλόλογος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» με θέμα: «Βιογραφικό του Π. Μουλλά».
Γεώργιος Τσουκαλάς, Συνταξιούχος, φίλος του Παναγιώτη Μουλλά.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Κιλκίς «Π. Μουλλάς» με αυτή την εκδήλωση εγκαινιάζουν μία σειρά εκδηλώσεων ξεκινώντας με την αναφορά στο έργο και τη ζωή του Ακαδημαϊκού Π. Μουλλά, του οποίου το όνομα αποτελεί και την επωνυμία του Συνδέσμου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.