Συνεχίζεται η «μάχη» για τα τραπεζάκια στην Νομική Σχολή

15.05.2018 18:42

Απαρατήρητα

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Φαίνεται πως το βασικότερο θέμα που απασχόλησε τους εκπροσώπους των παρατάξεων της Νομικής Σχολής ΔΠΘ στο debate της ομάδας ΕΧARTICIS δεν ήταν τόσο η ίδρυση της 4ης Νομικής ή η μετακίνηση των φοιτητών όσο τα τραπεζάκια και οι αφίσες, αγαπημένο θέμα «συγκρούσεων» και διαφωνιών εδώ και καιρό.
 
Ο Αντώνης Μαγκίνας εκπρόσωπος της ΔΑΠ δεν ξέχασε να τονίσει πως με ψήφισμα της παράταξής του τον Σεπτέμβριο 2017 τα τραπεζάκια και η αφισοκόλληση εντός και εκτός σχολής καταργήθηκαν ∙ ψήφισμα που, όπως είπε δεν φαίνεται να σεβάστηκε η ΕΑΑΚ, μιας και δεν απέσυρε το δικό της τραπεζάκι.
 
«Αν μία παράταξη δεν σέβεται ένα ψήφισμα που έχει ληφθεί από ένα θεσμικό όργανο, όπως ο φοιτητικός σύλλογος και έχει προωθηθεί στην κοσμητωρική και πρυτανική αρχή, εμείς δεν πρόκειται να επιβληθούμε με την βία», συνέχισε, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ φαίνεται πως βλέπει το θέμα με άλλη ματιά.
 
«Το γκρι είναι και αυτό χρώμα. Ο καθαρός τοίχος είναι και αυτός τοίχος με κάποια χαρακτηριστικά. Αν το τραπεζάκι και ο βαμμένος τοίχος είναι επιβολή αισθητικής από τους φοιτητές, οι βαμμένοι τοίχοι είναι μία επιβολή από την κοσμητεία», είπε από πλευράς του ο Κώστας Μαγκλάρας, εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ.
 
Άλλωστε ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΕΑΑΚ μπορεί να έχει τραπεζάκια και να κολλά αφίσες στους τοίχους γιατί δεν συμφωνεί με την επιβολή αισθητικής, αλλά αντιθέτως πιστεύει πως ο κάθε φοιτητής ατομικά και συλλογικά πρέπει να διαμορφώνει τον χαρακτήρα της κάθε σχολής.
 
Και κάπως έτσι το «σήριαλ» που ακούει στο όνομα «τραπεζάκια Νομικής» καλά κρατεί… Χ.Κ.
 

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine