Σακης Κεχαγιογλου: «Στην Ελλαδα επικρατει μια ναρκο- υστερια»

Την Κομοτηνή επισκέφθηκε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας για την εξέλιξη της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Στην Κομοτηνή βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου αναπτύσσοντας το ζήτημα της εξέλιξης στη νομοθεσία περί ναρκωτικών, ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει εντόνως την νομική επιστήμη, καθώς οι πραγματικοί υπαίτιοι πολύ συχνά δεν φτάνουν στη Δικαιοσύνη.
 
Σε ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής Σχολής στη Λέσχη Κομοτηναίων ο ίδιος προσέγγισε θεωρητικά και νομολογιακά ερωτήματα αναφορικά με την ποινική μεταχείριση των απλών χρηστών και των μεγαλεμπόρων, τα επιτρεπτά όρια κατοχής και την διασυνοριακή διακίνηση.
 

Το κοινό αποτελούσαν κατά κύριο λόγο νέοι φοιτητές με αντικείμενο τις νομικές σπουδές, ενώ την ημερίδα παρακολούθησαν η πολιτευτής ΝΔ, κ. Βούλα Ελευθεριάδου, το στέλεχος ΝΔ, κ. Νίκος Χατζηκωνσταντίνου και ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, κ. Κώστας Ναλμπάντης. 

Σάκης Κεχαγιόγλου «Τα τελευταία 30 χρόνια οι νόμοι που αφορούν τους χρήστες έχουν γίνει πιο επιεικείς» 

Στην εισήγησή του ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου επιχείρησε να τοποθετηθεί αναφορικά με την εξέλιξη της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, κρίνοντας πως αυτή η «μάστιγα» είναι αδύνατον να εξαλειφθεί. Για τον ίδιο μπορούν, ωστόσο, να γίνουν βήματα αντιμετώπισης με την αποθεραπεία των χρηστών και τη μείωση της εισαγωγής και της καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα.
 
«Οι αλλαγές στην επιβολή και έκτιση των ποινών έχουν θετικά και αρνητικά σημεία. Οι νόμοι τα τελευταία 30 χρόνια που αφορούν τους χρήστες έχουν γίνει πιο επιεικείς ακολουθώντας την ευρωπαϊκή και σύγχρονη κατεύθυνση» συνέχισε ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως στη χώρα μας επικρατεί μία «ναρκο- υστερία» με τους παραβάτες να τιμωρούνται βαρύτερα από κάθε άλλη χώρα.
 
Ο ποινικολόγος πρότεινε να «ανοίξει ο δρόμος» για την αποποινικοποίηση ορισμένων ναρκωτικών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις υπερβολικές διαστάσεις που συχνά δίνουν τα ΜΜΕ σε υποθέσεις ναρκωτικών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.