Στο εθνικο τυπογραφειο για δημοσιευση προκηρυξεις για μονιμες προσληψεις στο δημοσιο

ΕΟΠΥΥ, ΑΑΔΕ, υπουργείο δικαιοσύνης ανάμεσα στους φορείς

Ήδη στο ΑΣΕΠ βρίσκονται προς έκδοση επτά προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις σε δημόσιους φορείς, όπως ο ΕΟΠΥΥ, η ΑΑΔΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 

Υπουργείο Δικαιοσύνης 

Πιο αναλυτικά ήδη έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 6Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 588 (εκ των οποίων οι 21 για το Κατάστημα Κράτησης Κομοτηνής) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Οι θέσεις αφορούν σωφρονιστικούς υπαλλήλους καθώς και εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών της χώρας. 

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής 

Στο ΑΣΕΠ έχει φτάσει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikaiologitika.gr αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για 46 μόνιμες θέσεις. Το αίτημα εξετάζεται από τα εξειδικευμένα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής και εφόσον δεν υπάρξουν θέματα η προκήρυξη να αναμένεται το επόμενο διάστημα να σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
 
Πρόκειται για 28 θέσεις ΠΕ, 13 ΤΕ και 5 ΔΕ Διοικητικών Καθηκόντων, με εξαίρεση 3-4 θέσεις που αφορούν μηχανικούς αρχιτέκτονα και μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. 

ΑΑΔΕ 

Επίσης σε προσλήψεις 100 μόνιμων υπαλλήλων, κλάδου ΠΕ Πληροφορικής προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το ΑΣΕΠ είναι έτοιμο να εκδώσει την σχετική προκήρυξη.
 
Το υπουργείο Εργασίας άναψε το πράσινο φως στο ΑΣΕΠ για τη κατανομή των προσλήψεων από τους προστατεύομενους του ΟΑΕΔ αφού υπέγραψε τον καθορισμό του αριθμού θέσεων για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), που πληρούνται από άτομα που προστατεύονται από τον ν. 2643/1998 και κατανομή των θέσεων αυτών.
 
Ειδικότερα με την απόφαση καθορίστηκε το συνολικό αριθμό των θέσεων εργασίας στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του ν. 2643/1998, σε επτά.
 
Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα προσόντα που θα απαιτούνται στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ είναι:
 
Πτυχίο ή Δίπλωμα:
– Πληροφορικής
– Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
– Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Υπολογιστών
– Εφαρμοσμένης Πληροφορικής
– Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Τεχνολογίας Υπολογιστών
– Μηχανικού Η/Υ και Πληροφορικής
– Επιστήμης Υπολογιστών
– Ηλεκτρονικού και Μηχανικού Υπολογιστών
– Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων
– Μηχανικών Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων
– Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
– Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών
– Πληροφορικής (Ε.Α.Π.)
– Διδακτικής της Τεχνολογίας και Ψηφιακών Συστημάτων
– Επιστημών και Πολιτισμού – Κατεύθυνση Η/Υ (Π.Σ.Ε.)
ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο, αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της
αλλοδαπής. 

ΕΟΠΠΥ και ΕΚΑΒ 

Το πράσινο φως «άναψε» το ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 215 γιατρών και φαρμακοποιών για οκτώ μήνες στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ενώ άμεσα το ΑΣΕΠ θα εκδώσει την προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.
 
Σύμφωνα με την κατανομή οι θέσεις αφορούν 18 νομούς στις κεντρικές υπηρεσίες και στις περιφερειακές διευθύνσεις. Οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι δεκαήμερη.
 
Από την κατανομή για τις θέσεις στον ΕΟΠΥΥ μία θέση αφορά την πρόσληψη ενός Ιατρού Ειδικότητας Παθολογίας ή Γενικής Ιατρικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ στον Έβρο.
 
Παράλληλα απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 5Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 37 θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) του Υπουργείου Υγείας. Στην εν λόγω προκήρυξη συγκαταλέγονται δύο θέσεις για το Παράρτημα Έβρου, μία στον τομέα Διδυμοτείχου  και μια στον τομέα Ορεστιάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.