Ξεπερασε και φετος τις προσδοκιες το KomoRun

Τις 1000 αναμένεται να φτάσουν οι συμμετοχές στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων και τις 250 στον Ημιμαραθώνιο - Θα γίνει και φέτος αγώνας 500 μέτρων για τους μικρούς αθλητές, που εντάσσεται πλέον στο δρομικό γεγονός

Πολύ μεγάλο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον για τον 3ο Ημιμαραθώνιο KomoRun – Αστικά Κομοτηνής 2018, μιας και οι διοργανωτές, μετά από την έντονη επιθυμία πολλών να εγγραφούν και μετά το κλείσιμο των εγγραφών, αποφάσισαν να δώσουν και σε άλλους δρομείς την ευκαιρία να συμμετάσχουν. 

Φέτος οι διαδρομές θα είναι οι ίδιες με τις περυσινές, μια του Ημιμαραθώνιου Αγώνα21,1χλμ που θα κάνει το γύρο της Κομοτηνής και μία 5 χιλιομέτρων από την είσοδο της ΣΕΦΑΑ μέχρι την κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 
Επίσης θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο αγώνας των 500 μέτρων για μικρά παιδιά, που θα γίνει παράλληλα με τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων. 

Σημείο αναφοράς της Κομοτηνής το KomoRun 

Το KomoRun αποτελεί όχι απλά ένα δρομικό κίνημα το οποίο οριοθετείται σιγά σιγά ως ένα σημείο αναφοράς της πόλης, αλλά συγχρόνως και μια αθλητική γιορτή για το ίδιο το συνέδριο, σημείωσε ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» κ. Μιχάλης Ραγκούσης.
 
Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έκλεισαν, την Κυριακή 13 Μαΐου, όμως επειδή υπήρξε πολύ μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον, βρέθηκε μια φόρμουλα ώστε να υπάρχει δυνατότητα για επιπλέον 21 εγγραφές για τον ημιμαραθώνιο και οι διπλάσιες από τις υφιστάμενες για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων.
 
Οι εγγραφές όμως θα μπορούν να πραγματοποιηθούν αποκλειστικά το Σάββατο από το σημείο στο οποίο θα γίνεται η διανομή του εξοπλισμού για όλους τους δρομείς, δηλαδή το Σάββατο από τις 10 π.μ. μέχρι τις 4μ.μ. στο Mikel της Κομοτηνής, ή για όσους δεν ζουν στην Κομοτηνή θα μπορούν να πάρουν τον εξοπλισμό μέχρι μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν στον ειδικό χώρο στην πλατεία της Κομοτηνής
 
Σημείωσε δε πως για τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα υπάρξει η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς από την πλατεία στην αφετηρία, μέσω των Αστικών ΚΤΕΛ, που θα ξεκινήσουν από το Ηρώο στις 4.30 μ.μ., ενώ όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την ηλεκτρονική πληρωμή θα μπορούν να το κάνουν κατά την παραλαβή του εξοπλισμού, γιατί και οι ηλεκτρονικές πληρωμές έχουν επίσης κλείσει, ενώ τέλος επισήμανε πως όσοι συμμετέχουν εκτός Κομοτηνής και θα έρθουν με αυτοκίνητο θα μπορούν να παρκάρουν δωρεάν στο ιδιωτικό Πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από το ίδρυμα Παπανικολάου. 

Συμμετοχή και για τους μικρούς δρομείς 

Να σημειωθεί ότι φέτος κατ’ εξαίρεση θα πραγματοποιηθεί ξανά μια μικρή διαδρομή 500 μέτρων για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, τα οποία θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες, με αφετηρία από την δημοτική αγορά προς την Κεντρική πλατεία.
 
Για αυτό και ο κ. Ραγκούσης κάλεσε όσους επιθυμούν να τρέξουν τα παιδιά τους να έρθουν το πρωί του Σαββάτου στο χώρο διανομής για να γράψουν δωρεάν τα παιδιά, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να τρέξουν σε μεγάλες αποστάσεις.
 
«Όλοι θα έχουν τη δυνατότητα, γιατί θεωρούμε ότι ο αγώνας αυτός οφείλει να είναι μια γιορτή για την πόλη και να συμμετέχουν όλοι σε αυτόν, πόσο μάλλον τα παιδιά που θα πρέπει να τους φυτέψουμε τον σπόρο του αθλητισμού» σημείωσε, τονίζοντας πως από του χρόνου θα αποτελεί και επίσημα μέρος του KomoRun.
 
Όσο για την έναρξη του αγώνα, αυτή θα είναι περίπου στο χρόνο που θα έρχεται προς τον τερματισμό ο κύριος όγκος των δρομέων των 5 χιλιομέτρων, με γονείς να έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν τα τελευταία 500 μέτρα και να τερματίσουν με τα παιδιά τους. 

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή 

Τα τεχνικά σημεία του αγώνα περιέγραψε από την πλευρά του ΤΕΦΑΑ ο κ. Κωνσταντίνος Αστραπέλλος, ο οποίος σημείωσε πως ο Ημιμαραθώνιος των 21 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στη κεντρική πλατεία, με τους δρομείς να κινούνται σε μια κυκλική πορεία γύρω από την Κομοτηνή, με σταθμούς ανεφοδιασμού κάθε 2,5 χιλιόμετρα, που θα έχουν νερό και ισοτονικά για τους δρομείς.
 
Ο χρόνος αποκοπής στον αγώνα αυτό, που ξεκινά στις 9:30 το πρωί, είναι οι 3,5 ώρες, που σημαίνει ότι μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδρομή.
 
Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα ξεκινήσει στις 5:30, από την κεντρική είσοδο της ΣΕΦΑΑ, ο οποίος θα διαρκέσει 1,5 ώρα.
 
Το σύστημα όταν έκλεισε την Κυριακή, είχε 230 συμμετοχές για τον Ημιμαραθώνιο, και θα έχουν δυνατότητα να φτάσουν μέχρι 250, ενώ στα 5 χιλιόμετρα όταν έκλεισαν είχαν 500 συμμετοχές, όμως με τη ζήτηση που υπάρχει ευελπιστούν ότι θα φτάσουν τα 1000 άτομα.
 
Τέλος ευχαρίστησε τους 100 περίπου εθελοντές φοιτητές του τμήματος που θα συμμετάσχουν στην δραστηριότητα, όπως επίσης το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής και τον Στρατό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.