Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής

17.05.2018 12:09

Έως 30 Ιουνίου στον χώρο του σχολείου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής και γίνονται καθημερινά 5.00–8:00 μ.μ. στο χώρο του σχολείου,  Χατζηκωνσταντή Ζωίδη 6 (πρώην Γυμνάσιο Θηλέων κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου), έως και  30 Ιουνίου.
 
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή είναι: φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και απολυτήριο Δημοτικού. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 25310 83414.
 
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας– ένας καινοτόμος θεσμός για ενήλικες – υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, είναι δημόσιο σχολείο και λειτουργεί στην πόλη της Κομοτηνής από το 2003. Παρέχει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας και συμπολίτισσές μας, 18 ετών και άνω που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου. Είναι δημόσιο σχολείο και οι απόφοιτοί του μπορούν να αναζητήσουν εργασία ως ΥΕ Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (Λύκειο, ΕΠΑΛ κλπ).
 
Τα μαθήματα που διδάσκονται (γραμματισμοί) είναι: η ελληνική και η αγγλική γλώσσα, η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα μαθηματικά, η κοινωνική εκπαίδευση,  θέματα περιβάλλοντος και φυσικών επιστημών και αισθητική αγωγή ενώ το σχολείο στελεχώνεται επίσης από τους/τις Συμβούλους, Ψυχολόγο και Σταδιοδρομίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και πρωτοποριακό, γιατί διαμορφώνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες όσων το παρακολουθούν, και το περιεχόμενό του συνδέεται άμεσα και ρεαλιστικά με τις τρέχουσες ανάγκες των ενήλικων εκπαιδευομένων. Όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται στο σχολείο – χωρίς το άγχος των εξετάσεων.  Οι εκπαιδευόμενοι του σχολείου συμμετέχουν επίσης σε σχέδια δράσης (Projects) και καινοτόμες δράσεις.  
 
Το σχολείο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την τοπική κοινωνία και με τους τοπικούς φορείς, μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις και συναντήσεις, ενώ απώτερος σκοπός του είναι η ένταξη στους κόλπους του όσων συμπολιτών και συμπολιτισσών μας επιθυμούν να αξιοποιήσουν τη δεύτερη ευκαιρία που τους προσφέρεται για προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική ευημερία.

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine