Ο φοιτητικος πυργος της Βαβελ

Απαρατήρητα

Η καλύτερη ίσως αναλογία που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τις φοιτητικές εκλογές είναι αυτή του πύργου της Βαβέλ. Παγίως το νεαρό κομμάτι της κοινωνίας θεωρείται το πιο ζωντανό και ανατρεπτικό, τούτο όμως ουδόλως δικαιολογεί το ασύντακτο που παρατηρείται στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Φρονούμε ότι μια τέτοια εικόνα ούτε τιμά ούτε βέβαια ενδυναμώνει το φοιτητικό κίνημα, που κατά το παρελθόν να θυμίσουμε βρισκόταν στην αιχμή των κοινωνικών αιτημάτων… και εντάξει οι καιροί έχουν αλλάξει αυτό όμως δεν σημαίνει πως έπαψαν και τα προβλήματα για το φοιτητικό κίνημα.
 
Σε ποια εκλογική διαδικασία άραγε κάθε σχηματισμός βγάζει τα δικά του αποτελέσματα; Μήπως σε αυτές που ελέγχονται για την αδιαβλητότητά τους;
 
Καλό θα είναι να μην ξεχνούν οι φοιτητές και οι παρατάξεις τους πως δεν είναι άμοιρες ευθυνών για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα πανεπιστήμια, διότι πριν έρθουν οι “νόμοι Διαμαντοπούλου”,  τα “σχέδια Αθηνά” και  οι υποχρηματοδοτήσεις οι ίδιοι φρόντισαν να απαξιώσουν τον τρόπο ανάδειξης των εκπροσώπων τους… Προς σκέψη όλα αυτά μέχρι του χρόνου που θα συμβούν πάλι τα ίδια… Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.