Αλληλεγγυη στον παλαιστινιακο λαο απο την Επιτροπη Ειρηνης Ροδοπης

Καταδίκη των ενεργειών ΗΠΑ και Ισραήλ από τους συγκεντρωμένους

Συγκέντρωση καταδίκης και καταγγελίας των επεισοδίων που συνέβησαν εξαιτίας της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα περισσότερους από 55 νεκρούς Παλαιστίνιους και χιλιάδες βαριά τραυματίες, ανάμεσά τους γυναίκες και εκατοντάδες παιδιά, πραγματοποίησαν στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Ροδόπης.
 
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν επίσης να καταδικαστεί η απόφαση Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, την οποία θεωρούν παράνομη, αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα.
 
Ταυτόχρονα, θεωρούν πως η αποχώρηση των ΗΠΑ από το πυρηνικό πρόγραμμα και τη συμφωνία με το Ιράν, που έχουν κάνει με πολλές άλλες χώρες, καθώς κι οι συνεχιζόμενες επεμβάσεις και βομβαρδισμοί των Αμερικάνων ενάντια στο λαό της Συρίας, στα πλαίσια του ανταγωνισμού με Ρωσία, Κίνα και άλλες περιφερειακές καπιταλιστικές δυνάμεις, κάνουν τον κίνδυνο γενίκευσης αυτού του ιμπεριαλιστικού πολέμου άμεσο, σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
 
Ταυτόχρονα, εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό, που τονίζουν πως διεκδικεί νόμιμα και δίκαια το δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.