Α΄ ΕΠΣ Θρακης: Το σχολιο της 8ης αγωνιστικης των πλει οφ και της 9ης των πλει αουτ

Υποβιβάστηκε ο Κομψάτος Πολυάνθου μετά την ήττα από την Στρύμη!

Το απόγευμα του Σαββάτου διεξήχθη η 8η αγωνιστική των πλέι οφ και η 9η αγωνιστική των πλέι άουτ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με απολογισμό 19 γκολ, 1 νίκη γηπεδούχου και 4 νίκες φιλοξενούμενων.
“Χαμός” επικρατεί στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τις νίκες της Ελπίδας και του Μέγα και την ήττα του ΠΑΟΚ, ενώ ξεκαθάρισαν πλήρως τα πράγματα στα πλέι άουτ.

Μετά από έξι αήττητους αγώνες η ομάδα του Σάββα Αϊβάζη γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα με 0-1  από την Δόξα Γρατινής που φαίνεται να παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή του φετινού πρωταθλητή.
Και αυτό γιατί τόσο χθες όσο και την προηγούμενη αγωνιστική έκοψε βαθμούς από δύο ομάδες που “κυνηγούν” τον τίτλο.
Ακολουθούν και οι Σάπες την τελευταία αγωνιστική. Στα της χθεσινής αναμέτρησης οι γηπεδούχοι δεν εμφανίστηκαν ουσιαστικά σχεδόν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και δεν έδειξαν το “γυαλισμένο” μάτι των προηγούμενων αγωνιστικών.
Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν αρκετά έξυπνα περιμένοντας τους ασπρόμαυρους στο μισό γήπεδο κάτι που εν τέλει τους βγήκε καθώς έφυγαν με το διπλό από το Κόσμιο.     
Το γκολ για την ομάδα του κ. Δίγκα πέτυχε ο Κυριακόπουλος στο 57'.

Στους Αγίους Θεοδώρους η Ελπίδα Σαπών πήγε από την κόλαση στον παράδεισο καθώς προηγήθηκε με 0-1 με τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος, τον Αμέτ Ερκάν, όμως φάνηκε να εφησυχάζεται και το πλήρωσε ακριβά καθώς ο Κόγιος στο 43' και ο Μιχαλακέλης στο 44' γύρισαν το παιχνίδι και φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ομάδα του κ. Χαριτόπουλου.
Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να αφυπνίζονται και στο 65' με τον Καραθανάση Β. ισοφάρησαν σε 2-2.
Στο 80' ο Πάλι ολοκλήρωσε την ανατροπή στην ανατροπή και ανέβασε την ομάδα του στους 33 βαθμούς. Ακολουθεί ντέρμπι για την Ελπίδα κόντρα στον Ίασμο που και οι δύο ομάδες θέλουν μονάχα τη νίκη.
Όποιος χάσει…χάνεται, ενώ η ισοπαλία θα θέσει ως απόλυτο φαβορί τον ΠΑΟΚ (με την προυπόθεση πως θα φύγει με το διπλό από τον Σώστη).

Λίγες μόνο μέρες μετά την παραίτηση του Σπυριάδη ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, με τον Κίτσο στον πάγκο του, έκανε το χρέος του και επικράτησε με 5-2 της Δόξας Σώστη σκαρφαλώνοντας στο -1 από την κορυφή.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε μόλις στο 5' ο Λειβαδιώτης.Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λάβδας “πάγωσε” τις κερκίδες του “Απόστολος Σουλιώτης” ισοφαρίζοντας σε 1-1 για την Δόξα.
Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έκαναν επιθετικό σόου και με δράστες τους:Κλή (60', 90') και Βιόπουλο (75') καθάρισαν το παιχνίδι.
Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Γκεοργίεφ σε 3-2 στο 65ο λεπτό.
Σημαντική νίκη για τον Μέγα που εκμεταλλεύτηκε το δώρο της Γρατινής και με 2/2 νίκες θα στεφθεί πρωταθλητής.

Για τα πλέι άουτ η 9η αγωνιστική ξεκαθάρισε εντελώς τις ομάδες που παραμένουν αλλά και αυτές που αποχαιρετούν την Α' κατηγορία.
Ο Ορφέας Ξυλαγανής επικράτησε με 2-3  της Αναγέννησης Παγουρίων σ΄ένα παιχνίδι αρκετά ανοιχτό μιας και οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει με ευκολία την παραμονή τους.
Το σκορ άνοιξε για τους φιλοξενούμενους στο 22' ο Γιαννακουδάκης. Στο 50' ο Κοκολάκης ισοφάρησε σε 1-1 για την Αναγέννηση, όμως στο 57' ο Σαμιώτης έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του.
Στο 81' ο Κωνσταντής ισοφάρησε εκ νέου για τους γηπεδούχους, όμως και πάλι ο Ορφέας βρήκε απάντησε στο γκολ των γηπεδούχων και ξανά με σκόρερ τον Σαμιώτη(87') πήραν ακόμη ένα τρίποντο.

Νικήτρια στην αναμέτρηση ζωής και θανάτου ανάμεσα σε Κομψάτο και Στρύμη αναδείχθηκε η ομάδα του Ορφέα με σκορ 0-1.
Οι νικητές εξασφάλισαν με αυτή τους τη νίκη την παραμονή στην κατηγορία ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Πολύανθο που υποβιβάστηκε στην Β' κατηγορία.
Το γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο συνήθης -πλέον- ύποπτος, Αργύρης Χαλβατζής, που με ιδανικό πλασέ χάρισε στην ομάδα του τη νίκη και κατ΄επέκταση την παραμονή στην Α' ΕΠΣ Θράκης.

Τέλος η αναμέτρηση ανάμεσα σε ΠΑΟΚ Κομοτηνής και Μεσσούνη κατοχυρώθηκε α.α στον ΠΑΟΚ καθώς ο ΑΟ αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων-Ελπίς Σαπών 2-3
ΠΑΟΚ Κοσμίου-Δόξα Γρατινής 0-1
Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου-Δόξα Σώστη 5-2
Koμψάτος Πολυάνθου – Ορφέας Στρύμης 0-1
Αναγέννηση Παγουρίων – Ορφέας Ξυλαγανής 2-3
ΠΑΟΚ Κομοτηνής – ΑΟ Μεσσούνης 3-0 α.α

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των Πλέι οφ:
1. ΠΑΟΚ Κοσμίου 33 (11-10)
2. Ελπίδα Σαπών 33 (20-8)
3. Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου 32 (14-11)
4. Δόξα Γρατινής 26 (7-9)
5. Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων 20 (6-16)
6. Δόξα Σώστη 19 (11-15)

Η βαθμολογίας των πλέι άουτ
1. Ορφέας Ξυλαγανής 33 (17-9)
2. Αναγέννηση Παγουρίων 22 (21-9)
3. Ορφέας Στρύμης 20 (16-12)
4. Κομψάτος Πολυάνθου 15 (14-15)
5. ΠΑΟΚ Κομοτηνής 12 (14-18)
6. ΑΟ Μεσούνης (αποχώρησε)
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.