Το πρωτο «Μαρμελαδα Wine Jazz Art Festival» στην Κομοτηνη

20 μέρες μουσικής, τέχνης και καλού κρασιού στο «Μαρμελάδα Wine Bar»

Είκοσι μέρες εκδηλώσεων που συνδυάζουν μουσική, έκθεση φωτογραφίας, αλλά και αυτό για το οποίο είναι γνωστό το Wine Bar της πόλης, δηλαδή το καλό κρασί συνθέτουν το πρώτο «Μαρμελάδα Wine Jazz Art Festival» που έρχεται να αλλάξει το σκηνικό της πόλης.

Η αρχή έγινε από την συναυλία των Act – Up Trio, την Τετάρτη 16 Μαϊου, για να ακολουθήσει η έκθεση φωτογραφίας της Κομοτηναίας φωτογράφου Δομίνας Αποστολίδου, με τίτλο “Little Presence” την Κυριακή, 20 Μαΐου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με μία βραδιά wine testing, όπου οι φίλοι του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να  δοκιμάσουν δύο αφρώδη κρασιά, αλλά και ένα λευκό του Κτήματος Πόρτο Καρράς, το απόγευμα της Πέμπτης, 24 Μαΐου. Μία ευκαιρία να ταξιδέψουμε νοερά, σε ένα από τα πλέον ιστορικά κτήματα της χώρας, στον κατάφυτο Μελίτωνα της Σιθωνίας στη Χαλκιδική.

Από τις γεύσεις της Χαλκιδικής, επιστρέφουμε Κομοτηνή το Σάββατο 2 Ιουνίου, παρέα όμως με τους “Diego Rivera Trio” που έχουμε θαυμάσει ξανά στο παρελθόν στον χώρο της «Μαρμελάδας», ενώ αμέσως μετά το κοινό «αναχωρεί» για Σαντορίνη, δια μέσου των κρασιών αλλά και των Cocκtails του νησιού που φέρουν την υπογραφή της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών προϊόντων – SantoWines, την Πέμπτη, 7 Ιουνίου.

Το 20ήμερο Φεστιβάλ ολοκληρώνεται «πανηγυρικά» την Κυριακή, 10 Ιουνίου, με τους Diminuita Swing Jazz,  ένα από τα πρώτα σχήματα που ξεκίνησαν να παίζουν gypsy jazz στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε σαν τρίο το 2007, και συνεχίστηκε με εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ στην χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό (Djangofolllies Festival 2014, Django a Liberchies 2012, International Gypsy Jazz Meeting Poland 2012, Djangofest Athens 2010-2014), έως και το καλοκαίρι του 2015 που το τρίο μετασχηματίζεται σε μία μικρή big band, την Le petit Big Band το καλοκαίρι του 2015, με ενοχηστρώσεις του Γιώργου Παπαδογιάννη, σε συνθέσεις του Django Reinhardt , του Duke Ellington και άλλων συνθετών της swing εποχής, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.