Πετυχημενο το στοιχημα της επανεκκινησης της Πανελληνιας Εμπορικης Εκθεσης ΑΜ-Θ (+Gallery)

Αντώνης Γραβάνης, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής «Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, γι’ αυτό και ξεκινήσαμε ήδη την προετοιμασία της επόμενης διοργάνωσης»

Ρεκόρ επισκεψιμότητας σε σχέση με τις αντίστοιχες διοργανώσεις του πρόσφατου παρελθόντος κατέγραψε η ανανεωμένη Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» που κυριάρχησε στο εμπορικό – οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχή το τριήμερο 18 με 20 Μαΐου, σε διοργάνωση της ΔΕΘ – HELEXPO και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
 

Τα επίσημα στοιχεία της επισκεψιμότητας δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο οι εικόνες που κατέγραψε ο «ΠτΘ» κατά τη διάρκεια του τριημέρου αλλά και οι εκτιμήσεις των διοργανωτών κάνουν λόγο για περισσότερους από 7.000 επισκέπτες, οι οποίοι περιηγήθηκαν στα 90 συνολικά περίπτερα των εκθετών που έλαβαν μέρος και κάλυψαν το σύνολο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
 

Εκθέτες από την Κρήτη έως και την Φιλιππούπολη, που αποτέλεσε και τη διεθνή συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση, με «πλούσια» παρουσία τόσο από επιχειρήσεις της Ροδόπης όσο και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης, με αγροτικά προϊόντα, τρόφιμα και ποτά, βιοτεχνικά προϊόντα, γεωργικά μηχανήματα, ενδύματα, έπιπλα, είδη λαϊκής τέχνης και διακόσμησης και πολλά άλλα, αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις, κυρίως γευσιγνωσίας τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων, πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και ομιλίες σε σχέση με το επιχειρείν. 

Αντώνης Γραβάνης «Επιτυχημένο το στοίχημα της επανεκκίνησης του θεσμού» 

Ως επιτυχημένο έκρινε το στοίχημα της φετινής 25ης διοργάνωσης ο πρόεδρος της  Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».
 

«Η επανεκκίνηση της Έκθεσης ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για όλους. Πρόκειται για έναν θεσμό που είχε χάσει τον βηματισμό του τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης που επηρέασε ό,τι έχει να κάνει με επιχειρηματικότητα, επομένως εξ αρχής στόχος μας ήταν η δυναμική επανεκκίνηση της, ούτως ώστε να μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία και να γίνει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός της περιοχής. Το στόχο της δυναμικής επανεκκίνησης τον πετύχαμε» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό οφείλεται κυρίως στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών αλλά και στις επιχειρήσεις, που, όπως τόνισε, «εμπιστεύτηκαν το εγχείρημα αυτό».
 

Ο κ. Γραβάνης έκανε λόγο για ένα γεμάτο εκθεσιακό κέντρο, «εικόνες που έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια», όπως σημείωσε για να επισημάνει ωστόσο πως «σίγουρα υπήρχα πράγματα που χρήζουν βελτίωσης». 

«Ξεκίνησε η προετοιμασία για την επόμενη διοργάνωση το 2019» 

Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε ο ίδιος, «ξεκινάμε ήδη από τώρα την προετοιμασία μας για την επόμενη έκθεση του 2019, γιατί πιστεύουμε σε αυτόν τον θεσμό». «Ένας από τους λόγους που αποδέχτηκα την  πρόταση του Περιφερειάρχη ήταν αυτός ακριβώς, καθώς θεωρώ πως χρέος μου απέναντι στους επαγγελματίες της Ροδόπης, τους οποίους εκπροσωπώ, είναι να συμβάλλω τα μέγιστα για να παραμείνει και να μεγαλώσει ως θεσμός και να προσφέρεις στις επιχειρήσεις του τόπου» πρόσθεσε.
 

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής θέλησε να στείλει το δικό του ευχαριστώ σε όσους συνέδραμαν στην υλοποίηση της Έκθεσης, και κυρίως στους εκθέτες και τις επιχειρήσεις που την στήριξαν, για να τονίσει πως ο πραγματικός δείκτης της ουσιαστικής επιτυχίας της έκθεσης είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες, που, όπως τόνισε, «στην πλειοψηφία τους εξέφρασαν ήδη την επιθυμία τους να συμμετέχουν και στην επόμενη διοργάνωση του χρόνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.