Οι μικροι βιβλιοφαγοι ξαναχτυπουν στην Κομοτηνη

Τα παιδιά ταξίδεψαν στην Ανακυκλούπολη με τις «κούκλες» του τμήματος βοηθών βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ ΟΑΕΔ

Σε μία εποχή που η τεχνολογία ολοένα και απομακρύνει παιδιά και εφήβους από το λογοτεχνικό βιβλίο, η ΧΕΝ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής συνδιοργάνωσαν για 6η φορά την Έκθεση Παιδικού Βιβλίου στην πόλη.
 

Έτσι το Σάββατο η πλατεία ΧΕΝ γέμισε από μικρούς βιβλιοφάγους που ανέδειξαν το ταλέντο τους στις χειροτεχνίες και τη ζωγραφική μέσα από δραστηριότητες, έπαιξαν μαθαίνοντας τα δικαιώματα του παιδιού και ταξίδεψαν στην «Ανακυκλούπολη», μέσα από μία παράσταση κουκλοθεάτρου που παρουσίασαν σπουδάστριες του τμήματος βοηθών βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Κομοτηνής. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και αρκετά βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής, όπως το «βιβλιοχαρτοπωλείο Βαφειάδης», το «Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο», το «Bookstop» και η «Παιδεία», που βρέθηκαν στην εκδήλωση εκθέτοντας μία επιλογή νεανικών βιβλίων. 

Μαρία Φιλιππίδου, πρόεδρος ΧΕΝ «Σε μία εποχή που η τεχνολογία απομακρύνει τα παιδιά από το βιβλίο, η ΧΕΝ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής προσπαθούν πάντα να διοργανώνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες» 

Σε μία εποχή που η τεχνολογία απομακρύνει τα παιδιά από το βιβλίο, η ΧΕΝ και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής προσπαθούν πάντα να διοργανώνουν διασκεδαστικές δραστηριότητες, πλαισιώνοντάς τις με ζωγραφική και κατασκευές για να γίνουν πιο ελκυστικές στους νέους, εξήγησε η πρόεδρος ΧΕΝ, κ. Μαρία Φιλιππίδου. Το βιβλίο είναι ένας «καλός φίλος» για κάθε ηλικία, κατέληξε, μιας και κάνει την φαντασία να καλπάζει. 

Ευγενία Παπουτσή, εκπαιδεύτρια στο τμήμα βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ ΟΑΕΔ «Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα στους μικρούς μας φίλους» 

Στην έκθεση βρέθηκαν και σπουδάστριες του τμήματος βοηθοί βρεφονηπιοκόμων του ΙΕΚ ΟΑΕΔ Κομοτηνής με την διευθύντρια τους, παρουσιάζοντας μια πολύ διαφορετική παράσταση κουκλοθέατρου με κούκλες φτιαγμένες από καλαμάκια, μπουκάλια γάλακτος και κουτιά πορτοκαλάδας.

Οι σπουδάστριες ταξίδεψαν τα παιδιά στην «Ανακυκλούπολη», θέλοντας να τους εξηγήσουν μέσα από το παιχνίδι πως πρέπει να χρησιμοποιούν ό,τι άχρηστο υλικό υπάρχει μετατρέποντάς το σε κάτι χρήσιμο. Και επειδή τα παιδιά είναι το πιο δύσκολο κοινό, η εκπαιδεύτρια, κ. Ευγενία Παπουτσή συμβουλεύει πως κάθε τι που έχει να κάνει με αυτά πρέπει να γίνεται με αγάπη, μεράκι και πρωτότυπους τρόπους. «Αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και προσπαθούμε να περάσουμε τα δικά μας μηνύματα στους μικρούς μας φίλους», υπογράμμισε καταλήγοντας με ενθουσιασμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.