Φανη Τερζογλου: «Η ζωη δεν ειναι ενα ταμπλετ∙ ειναι και πολλα αλλα περα απο αυτο»

Το νέο παιδικό βιβλίο της συγγραφέα παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

H μουσικός και συγγραφέας, κ. Φανή Τερζόγλου «σύστησε» στους μικρούς φίλους του βιβλίου τη δυναμική Φρου Λαφάν, η οποία υπόσχεται ατελείωτη περιπέτεια και δράση, ενώ παράλληλα διδάσκει τις αξίες της ζωής, την αγάπη αλλά και την επιμονή να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Το νέο της βιβλίο «Η Φρου Λαφάν στην υπηρεσία του στέμματος» παρουσιάστηκε το Σάββατο από το Public Κομοτηνής και τις εκδόσεις Ψυχογιός στο πιο απαιτητικό κοινό, που δεν είναι άλλο από τα ίδια τα παιδιά! 

«Πρέπει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις που μόνο μέσα από ένα βιβλίο μπορούμε να ανακαλύψουμε» 

Σε μία εποχή που η τεχνολογία κυριαρχεί στις ζωές όλων μας η συγγραφέας πιστεύει πως ακόμα υπάρχουν μικροί «βιβλιοφάγοι» που συχνάζουν τακτικά σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία, φτάνει οι γονείς να δώσουν το κατάλληλο έναυσμα. Άλλωστε, πρέπει να διαβάζουμε για δική μας ικανοποίηση, είπε, και να κάνουμε δεύτερες σκέψεις που μόνο μέσα από ένα βιβλίο μπορούμε να ανακαλύψουμε.
 

«Πάντοτε όταν γράφω μία παιδική ιστορία φροντίζω να είναι ευχάριστη και να αφήνει εικόνες στα παιδιά. Το ζητούμενο είναι να μπαίνουν σε βαθύτερες σκέψεις και να μπορούν να σκέφτονται όμορφα πράγματα, γιατί η ζωή δεν είναι μόνο ένα τάμπλετ ∙ είναι και πολλά άλλα πέρα από αυτό», υπογράμμισε με νόημα για να κάνει στην συνέχεια μία σύντομη παρουσίαση του νέου της βιβλίου. 

«Η Φρου Λαφάν είναι μία έφηβη που αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό» 

Η Φρου Λαφάν είναι μία έφηβη που αντιμετωπίζει τον σχολικό εκφοβισμό, κάτι που της προκαλεί ανασφάλεια. Μιας και ο κεντρικός ήρωας είναι κοντά στην ηλικία τους, τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν μαζί του και να καταλάβουν για πόσα πράγματα είναι ικανά! Έτσι, η συγγραφέας προωθεί μέσω αυτής ιδανικά, όπως η φιλία, η αγάπη και η οικογένεια, που η ίδια πιστεύει πως σήμερα τείνουν να ξεχαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.