Καλεσμα στην Απεργια της 30ης Μαιου

Από το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής και την ΟΓΕ

Κάλεσμα προ όλους τους εργαζόμενους τους άνεργους, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κομοτηνής σε συνεργασία με άλλους φορείς απεύθυναν η κ. Αμαλία Κασαπαντωνίου από την πλευρά του Σωματείου και η κ. Γωγώ Φακιρίδου εκ μέρους της ΟΓΕ.
 
Όπως σημείωσε η κ. Κασαπαντωνίου, με την απεργία αυτή καταθέτουν την αντίθεσή τους στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς, απαιτώντας μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές τους ανάγκες, αλλά και ζωή, δουλειά με δικαιώματα.
 
Η απεργία αυτή γίνεται σε μια περίοδο, σημείωσε, που οι εργαζόμενοι νιώθουν στο πετσί τους τη δίκαιη ανάπτυξη που προπαγανδίζουν Κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια μαζί με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
 
Μέσα στην κρίση εγκαταλείπονται δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με κόπους χρόνων, και θυσιάζονται για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ τόνισε πως η μεταμνημονιακή εποχή της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν θα ανακουφίσει, αλλά θα εντείνει την αντιλαϊκή επίθεση με την ανάπτυξη να βασίζεται στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων.
 
Και στην περιοχή μας, σημείωσε η κ. Κασαπαντωνίου, οι εργαζόμενοι  πλήρωσαν αρκετά την κρίση με τις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων λόγω της μεταφοράς τους σε άλλες χώρες για μεγαλύτερη κερδοφορία ή λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ τους, και την περιοχή της Αν. Μακεδονίας-Θράκης να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις στα ποσοστά ανεργίας σε όλη τη χώρα.
 
Μάλιστα η περιοχή μας είναι πρώτη σε όλη την Ελλάδα σε ποσοστά μετατροπής των συμβάσεων από πλήρης απασχόλησης, σε εκ περιτροπής εργασία, μερικής απασχόλησης, συμβάσεις ενός μήνα κα.
 
Υπενθύμισε μάλιστα πως ανάπτυξη και αύξηση κερδών είχαν όλα αυτά τα χρόνια μια σειρά επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στη Ροδόπη, όμως οι εργαζόμενοι είδαν μειώσεις μισθών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, απληρωσιά, εντατικοποίηση της εργασίας, δεκάδες εργατικά ατυχήματα.
 
Ο στόχος της κυβέρνησης για ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, πιστεύει πως όχι μόνο δεν εξασφαλίζει πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια και φθηνά προϊόντα, αλλά συμβαδίζει με τα σχέδια κατασκευής αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, αξιοποίησης λιμανιών και υποδομών που είναι το μήλο της έριδος για ανταγωνισμούς συμφερόντων μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, που εμπλέκουν τη χώρα σε επικίνδυνους γεωστρατηγικούς ανταγωνισμούς, να γίνουν αιτία ιμπεριαλιστικών πολέμων.
 
Αφού άφησε αιχμές για το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας που διοργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ), καλώντας τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να απεργήσουν για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας»
 
Σε αυτό αντέταξε τις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ, Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κανένα πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας, αλλά και του νόμου Κατρούγκαλου, καθώς και να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. 

«Στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή θα παραμείνει ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων» 

Από την πλευρά της ΟΓΕ η κ. Φακιρίδου απευθύνθηκε στις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες, τις φοιτήτριες και τις συνταξιούχους, που ασφυκτιούν από την ανασφάλεια, καλώντας τους στον αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα στην εργασία, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή και σε συμμετοχή στην απεργία της 30 Μαΐου.
 
Όπως τόνισε, στη λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή θα παραμείνει ο αντεργατικός, αντιλαϊκός οδοστρωτήρας των προηγούμενων κυβερνήσεων, μαζί με τα συγχαρητήρια που παίρνει από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
 
Την ίδια ώρα θεωρεί πως ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕ επιδιώκουν να στοιχίσουν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες πίσω από τους στόχους των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων και των μεγαλεμπόρων με το δικό τους κάλεσμα στην απεργία της 30 Μαΐου.
 
Παράλληλα η κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται στην περιοχή μας με το λαό να αιμορραγεί για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες και τους εξοπλισμούς.
 
Έτσι κάλεσε όλες τις γυναίκες να ενώσουν τις φωνές τους στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, σπάζοντας τις αλυσίδες του φόβου, της απομόνωσης και της απογοήτευσης που τους κρατάει μακριά από την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.
 
Και αυτό γιατί πιστεύει πως η συλλογική αγωνιστική μας δράση σε συμπόρευση με  εργατικά σωματεία, ενώσεις αυταπασχολουμένων,  αγροτικούς συλλόγους,  φοιτητικούς συλλόγους  αποτελεί τη μόνη διέξοδο για να βγουν στο ξέφωτο μιας ζωής με δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στη μητρότητα, στη δημιουργική ζωή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.