Το «ευχαριστω» του Ευμολπου για το 2ο Χορωδιακο Φεστιβαλ Κομοτηνης

Το δικό τους ευχαριστώ καταθέτουν στο δημόσιο λόγο τα μέλη της χορωδίας του «Εύμολπου» μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου Χορωδιακού Φεστιβάλ Κομοτηνής, που μας χάρισε όμορφες μουσικές στιγμές. Σε σχετική της ανακοίνωση η χορωδία αναφέρει αναλυτικά:
 
«Αφουγκραζόμενοι τον απόηχο του δικού μας “Θροίσματος του Μάη” λαμβάνουμε νότες χαρούμενες, σε αλέγκρο ρυθμό. Το  2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κομοτηνής είναι πια γεγονός, κάτι που  βιώσαμε από την έναρξη των πρώτων συζητήσεων για την πραγματοποίησή του, μέχρι την αγωνία των τελευταίων ημερών και την χαρά που μας γέμισε η επιτυχία του ως  αποτέλεσμα μιας συλλογικής εργασίας της ΔΚΕΠΠΑΚ, των μελών του “ΕΥΜΟΛΠΟΥ” και του μαέστρου μας κ.Αθανάσιου Βαργεμτζίδη.
 

Κατά τη διάρκειά του διήμερου Φεστιβάλ, το κοινό απόλαυσε εξαίσια χορωδιακά τραγούδια από  τις χορωδίες Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, Ιάσμου, Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, Διδυμοτείχου, Γιαννιτσών,  Βόλου και τον “Εύμολπο”. Την επόμενη μέρα ,  είχαμε την ευκαιρία να συστήσουμε την Κομοτηνή στις φιλοξενούμενες χορωδίες μέσα από  μια οργανωμένη ξενάγηση με αρχαιολόγο, ξεναγό και αρχιτέκτονα,  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής  , σε ναούς και γνωστά μνημεία της πόλης μας. Οι επισκέπτες μας έφυγαν από  την όμορφη πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις,  τόσο από  την ξενάγηση όσο και την περιήγηση  στα λιθόστρωτα δρομάκια  της και τις αγορές τοπικών προϊόντων που έγιναν  με τη φροντίδα και συνοδεία των μελών του “Ευμόλπου”.
 
Στεκόμαστε ιδιαίτερα, με θερμές ευχαριστίες,  σε δύο πρόσωπα . Το πρώτο είναι η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κα Νατάσσα Λιβεριάδου, την οποία συγχαίρουμε καθώς, μέσα σε όλες τις υποχρεώσεις του πολυήμερου εορτασμού των “ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΘΡΑΚΗΣ”,  καταφέρνει πάντα να θυμάται, να ανταπεξέρχεται, να φέρνει εις πέρας με επιτυχία κάθε εκδήλωση.Την ευχαριστούμε θερμά που στέκεται πάντα στο πλευρό όλων όσων προσπαθούν για τον πολιτισμό αυτού του τόπου και βοήθησε στην πραγματοποίηση του δικού μας ευγενούς στόχου.
 

Το δεύτερο πρόσωπο το οποίο θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε για την καλλιτεχνική επιμέλεια του φεστιβάλ όπως και  για το έργο του  στη χορωδία μας,  είναι ο μαέστρος της χορωδίας μας κ. Αθανάσιος Βαργεμτζίδης. Ένας μουσικός με συνθετικό χάρισμα, βιρτουόζος του πιάνου, γέννημα θρέμμα της Θράκης, που μας κάνει πάντα υπερήφανους για την απήχηση που έχουν οι εναρμονίσεις του σε κοινό και μαέστρους άλλων χορωδιών και τη νέα αίγλη και δυναμική που δίνουν σε τραγούδια που ήδη είχαν μια σημαντική πορεία και ιστορία. Ένας άνθρωπος που στέκεται δίπλα μας με υπομονή κι αγάπη, φροντίζοντας πάντα να μένουμε ενωμένοι σαν μια οικογένεια.
 
Τις από καρδιάς ευχαριστίες μας στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και το προσωπικό που πραγματοποίησε  την ξενάγηση των φιλοξενούμενων στο μουσείο και τα μνημεία της πόλης μας. Επίσης ευχαριστούμε την Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης Α.Β.Ε.Ε. και τον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Μαρώνειας για την χορηγία προϊόντων που δόθηκαν στις χορωδίες, για να γνωρίσουν και να θυμούνται  όπου κι αν βρίσκονται,  τη γεύση της Θράκης μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.