8 περουκες δωρισε η PCP Clothing στον Συλλογο Καρκινοπαθων και Φιλων ν. Ροδοπης «Δυναμη Ψυχης»

Η πρώτη δωρεά της εταιρείας στην Θράκη με πολλαπλά οφέλη

Οχτώ περούκες για γυναίκες, μέλη αλλά και φίλες, του Συλλόγου παραδόθηκαν χθες, Παρασκευή στα χέρια των μελών του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων ν. Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» ως δωρεά της ελληνικής εταιρείας ρούχων “PCP Clothing”  που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
 
Η δωρεά αυτή η οποία προέρχεται από την καμπάνια “TOUCH YOUR BOOBIES”  που «τρέχει» εδώ και τρία χρόνια η εταιρεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών όλων των ηλικιών σχετικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, αποτελεί και την πρώτη της εταιρείας στην περιοχή της Θράκης.
 
Η εταιρεία PCP, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μετράει τρία χρόνια ζωής  και πλέον είναι ένα από τα πιο δυνατά και αναπτυσσόμενα brands της εγχώριας αγοράς.  Η πρωτοβουλία της δωρεάς ανήκει στην συμπολίτισσά μας Στέλλα Αργυροπούλου, η οποία επικοινώνησε στην ιδιοκτήτρια της PCP Clothing κ. Πέλα Παπαχρήστου τη δράση του Συλλόγου «Δύναμη Ψυχής» κάνοντας πραγματικότητα τη δωρεά αυτή.
 
Κατόπιν σχετικής επικοινωνίας των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, όπως εξήγησε η πρόεδρος αυτού κ. Ροδιανή Κοκκινάκη μιλώντας στον «ΠτΘ», έγινε η επιλογή των περουκών από βιοτεχνία που ειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα, οι οποίες και παρελήφθησαν και θα δοθούν σε μορφή δανεισμού σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες της πόλης, οι οποίες έχουν νοσήσει από τον καρκίνο.
 
Όπως εξήγησε η πρόεδρος του Συλλόγου, ήδη στο πλαίσιο της λειτουργίας του ο Σύλλογος διέθετε περούκες σε καρκινοπαθείς, οι οποίες ωστόσο ήταν χρησιμοποιημένες, ενώ πλέον χάρη στη δωρεά αυτή κάθε μέλος ή φίλος του Συλλόγου που το επιθυμεί θα μπορεί να δανείζεται για το διάστημα που τις χρειάζεται μία από τις περούκες αυτές. 

Καμπάνια δωρεάς μαλλιών 

Η δωρεά της εταιρείας PCP όμως είχε πολλαπλά οφέλη καθώς σύμφωνα με την κ. Κοκκινάκη έγινε πραγματικότητα άλλη μία συνεργασία του Συλλόγου αυτή τη φορά με την βιοτεχνία που έφτιαξε τις περούκες, στην οποία ο Σύλλογος θα αποστέλλει κοτσίδες γυναικών που είτε αναγκάζονται λόγου νόσου είτε επιλέγουν να κόψουν και να δωρίσουν για τον σκοπό αυτό τα  μαλλιά τους και θα λαμβάνει πίσω περούκες για τις γυναίκες που νοσούν, ενώ εξασφάλισε και ένα πολύ καλό ποσοστό έκπτωσης για τα μέλη του, τα οποία με την επίδειξη της κάρτας μέλους του θα μπορούν να αγοράζουν περούκα σε πολύ οικονομικότερες τιμές, που «αγγίζουν», όπως εξήγησε η ίδια, το ποσό της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι καρκινοπαθείς από την ασφάλειά τους.
 

Μάλιστα στην πρωτοβουλία αυτή μπορούν να ενταχθούν κομμωτήρια της περιοχής, επαγγελματίες του χώρου αλλά και απλοί πολίτες δωρίζοντας κοτσίδες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό. 

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των ασθενών 

Ωστόσο όπως έκανε σαφές η κ. Κοκκινάκη το έργο του Συλλόγου και η βοήθεια που προσφέρει δεν απευθύνεται μόνο στα μέλη του Συλλόγου αλλά γενικότερα στους καρκινοπαθείς του νομού Ροδόπης που μπορούν να απευθύνονται στον Σύλλογο σε κάθε περίπτωση.
 
Κλείνοντας η πρόεδρος του Συλλόγου απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο στην προσεχή εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος, την Τετάρτη, 30 Μαΐου και ώρα 19:00 στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής με θέμα τα δικαιώματα των ασθενών.
 
Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων από τον Καρκίνο και θα μιλήσουν οι κ.κ. Αγγελική Κατσή, δικηγόρος, Αρετή Μωραΐτη, υπάλληλος ΕΟΠΥΥ, Γλυκερία Καλαμάτα, ψυχολόγος, Μαρίνα Καλουτσάκη, κοινωνική επιστήμονας και Ελίνα Πλιάκα, εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.