Bookfest: 100 εκδοτες και χιλιαδες τιτλοι βιβλιων που ανανεωνονται καθημερινα περιμενουν να τους ανακαλυψετε στο εμπορικο κεντρο «Kosmopolis»

Νίκος Μπαζίνας «Σε δύσκολους καιρούς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κάνουμε το παν για να προσφέρουμε βιβλία σε οικονομικές τιμές»

100 εκδότες και χιλιάδες τίτλοι βιβλίων που ανανεώνονται καθημερινά περιμένουν να τους ανακαλύψετε στο εμπορικό κέντρο «Kosmopolis» στην Κομοτηνή. Ο λόγος για την μεγάλη γιορτή βιβλίου «Bookfest» που τείνει πια να γίνει θεσμός στην πόλη μας, κάνοντας την γνώση από «πολυτέλεια για λίγους» προσιτή στον μέσο αναγνώστη, με τις τιμές να ξεκινούν από 0,30 ευρώ!
 

Σπάνια αντίτυπα, πολυαγαπημένα λευκώματα, σύγχρονη και κλασική λογοτεχνία, σχολικά βοηθήματα, ποιητικές συλλογές,  μυθιστορήματα, ψυχολογία, ιστορία, λαογραφία, κόμικς, ιστορία, αστυνομικά μυθιστορήματα και άλλα πολλά για κάθε ηλικία και προτίμηση είναι εκεί για όποιον θέλει, όχι μόνο να τα προμηθευτεί, αλλά και να τα ξεφυλλίσει, ενώ ο υπεύθυνος του bazaar βιβλίου, κ. Νίκος Μπαζίνας παροτρύνει μικρούς και μεγάλους να ζητούν ελεύθερα οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζονται για να βρουν το κατάλληλο για αυτούς ανάγνωσμα.
 
Το bazaar βιβλίου είναι ανοικτό για το ευρύ κοινό έως και το Σάββατο 23 Ιουνίου,  καθημερινά από τις 10 το πρωί έως 9 το βράδυ, Σάββατα 10 πρωί έως 8 βράδυ (Κυριακές κλειστά). 

Νίκος Μπαζίνας «Σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια αδυνατεί να παράσχει στα παιδιά ένα καλό βιβλίο» 

«Σε δύσκολους καιρούς εξαιτίας της οικονομικής κρίσης κάνουμε το παν για να προσφέρουμε βιβλία σε οικονομικές τιμές στην μέση ελληνική οικογένεια που αδυνατεί να τα προμηθευτεί, μιας και τείνουν να αποτελέσουν είδος πολυτελείας», είπε αναφορικά με την λειτουργία του bazaar βιβλίου «Bookfest» ο υπεύθυνος, κ. Νίκος Μπαζίνας.
 
Για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα 100 εκδότες διαθέτουν σε πολύ χαμηλές τιμές χιλιάδες τίτλους βιβλίων κάθε κατηγορίας και για όλες τις ηλικίες, τίτλους που ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά. Την προτίμηση του κόσμου φαίνεται να συγκεντρώνουν κυρίως λευκώματα, αλλά και βιβλία επιστημονικού ενδιαφέροντος για φοιτητές με αντίστοιχο αντικείμενο σπουδών.
 

«Στην Κομοτηνή υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτά τα βιβλία όπως επίσης και για μία σειρά εκατοντάδων τίτλων οι οποίοι έχουν εξαντληθεί και τα αποθέματα είναι πολύ περιορισμένα», πληροφόρησε ο κ. Μπαζίνας για να μιλήσει στη συνέχεια για την αξία του βιβλίου.
 
«Πιστεύουμε και πάντα θα πιστεύουμε στο βιβλίο. Είναι κάτι  αναντικατάστατο και θεωρούμε, δυστυχώς, όμως, σήμερα η μέση ελληνική οικογένεια αδυνατεί να παράσχει στα παιδιά ένα καλό βιβλίο. Εκ πρώτης άποψης φαίνεται αθώο αλλά με τον τρόπο αυτό οι νέοι δεν θα εξοικειωθούν ποτέ με το βιβλίο, την ανάγνωση και κατ’ επέκταση την κριτική σκέψη».
 

Ο ίδιος πιστεύει πως τα προγράμματα χαμηλού επιπέδου που συχνά προβάλλονται από τα ΜΜΕ προκαλούν «λήθαργο». Μοναδικό «αντίδοτο» στην κατάσταση αυτή είναι το βιβλίο, ενώ ελπίδα του δίνουν νέοι που αγαπούν την γνώση και φροντίζουν να διαβάζουν ήδη από πολύ μικρή ηλικία.

Κλείνοντας, ο υπεύθυνος του bazaar βιβλίου δήλωσε πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να επισκεφθούν το «Bookfest» όχι μόνο για να αγοράσουν ένα βιβλίο, αλλά κυρίως  για να ξεφυλλίσουν τις σελίδες του και να ενημερωθούν για κάθε κατηγορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.