Επιτιμος διδακτορας αναγορευθηκε ο Κωνσταντινος Μπαλαμπανωφ

Από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών ΔΠΘ

Σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών ΔΠΘ αναγορεύθηκε ο πρύτανης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, κ. Κωνσταντίνος Μπαλαμπάνωφ το απόγευμα της Παρασκευής 25 Μαΐου κατά την διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίας του Διεθνούς Συνεδρίου «Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών» που διοργάνωσαν τα Τμήματα Γλώσσας Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών, Ελληνικής Φιλολογίας,  του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,  το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Σχολή Ξένων Γλωσσών και η Σχολή Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης.

Το τιμώμενο πρόσωπο αποτελεί έναν εκ των αξιότερων εκπροσώπων της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού στην Ουκρανία, όπως φάνηκε  άλλωστε και από την ομιλία του ιδίου με θέμα «Ο Ελληνισμός στην Ουκρανία: το παρελθόν και το παρόν» που επακολούθησε της επιτιμοποίησης.

Τον κ. Μπαλαμπάνωφ προσφώνησαν η Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, κ. Ζωή Γαβριηλίδου η πρόεδρος του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών, κ. Μαρία Δημάση ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης και η πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, κ. Μαρία Τζιάτζη, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο και η αναγόρευσή του.
Μπροστά στις όποιες δυσκολίες, το ΔΠΘ και η διευρυμένη «οικογένειά» του συνεχίζει να επιτελεί τον βασικό του ρόλο ως πανεπιστημιακό ίδρυμα, έχοντας ως «όπλο» τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στον επόμενο «ΠτΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.