Αναμονη φυσικου αεριου εντος του δημου Μαρωνειας -Σαπων

Ζητά με επιστολή στον πρωθυπουργό η παράταξη «Αλληλεγγύη - Ανάπτυξη – Ανανέωση»

Επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, που κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και τους τρεις βουλευτές του Νομού, απέστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη – Ανανέωση» του δήμου Μαρωνείας Σαπών. Οι κ.κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, Μίλτος Μαυρίδης και Σωτήρης Μουζαλιώτης ζητούν από τον πρωθυπουργό την εγκατάσταση αναμονής φυσικού αερίου στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Αρσακείου και Βελκίου, εκτιμώντας πως «θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της υποβαθμισμένης περιοχής μας».
 
Παράλληλα επισημαίνουν πως η εγκατάσταση της αναμονής στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να «ευεργετήσει» και το Βιομηχανικό Πάρκο Σαπών που απέχει ενάμιση χιλιόμετρο συμβάλλοντας «στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατ' επέκταση στην καταπολέμηση της ανεργίας».
 
«Σας παρακαλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα που διαθέτετε και να βοηθήσετε στην δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής, ζωτικής σημασίας για το δήμο μας και να είστε βέβαιος ότι γι' αυτό θα σας είναι ευγνώμονες οι μελλοντικές γενιές του τόπου» τονίζουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, κλείνοντας την επιστολή τους.
 

Αναλυτικά η επιστολή:

 
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας στην Θράκη διαπιστώσατε επιτόπου τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή. Τονίσατε  μάλιστα την  ανάδειξη της σε ενεργειακό κόμβο και μέσα από την κατασκευή και λειτουργία, του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ.
 
Αναμφισβήτητα ο αγωγός αυτός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή
μας, τα οφέλη του οποίου στο μέλλον θα είναι πάρα πολλά και η αξιοποίηση του
πηγή πλούτου, ενέργειας και ανάπτυξης για τον τόπο μας.
 
Ήδη  σε  πολλές  περιοχές  άρχισαν  να  φαίνονται  τα  ευεργετήματα  αυτής  της
επένδυσης.
 
Κύριε πρωθυπουργέ, από τον δήμο Μαρώνειας -Σαπών διέρχονται περίπου 22
χιλιόμετρα του Αγωγού ΤΑΠ, το μεγαλύτερο τμήμα που διέρχεται από το νομό
Ροδόπης.
 
Δυστυχώς όμως δεν έχει προβλεφθεί η κατασκευή μίας αναμονής, εντός του δήμου,
που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην ανάπτυξη της υποβαθμισμένης περιοχής μας.
 
Ο δήμος Μαρώνειας Σαπών έχει από τους χαμηλότερους δείκτες ευημερίας των
κατοίκων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει τρομακτικά ποσοστά ανεργίας, από τα
μεγαλύτερα της χώρας και πολύ μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης.
 
Διαβιούν   σε   αυτό   αρμονικά  ντόπιοι  χριστιανοί,   πόντιοι   πρόσφυγες   από   τις
δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και Μουσουλμάνοι, έχοντας τα ίδια
προβλήματα με κυριότερο αυτό της ανεργίας.
 
Κύριε Πρωθυπουργέ ζητούμε τη δική σας παρέμβαση ώστε να κατασκευαστεί μια αναμονή του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΠ, εντός του δήμου Μαρώνειας Σαπών, μεταξύ των οικισμών Αρσακείου και Βελκίου, η οποία θα συνδεθεί· μελλοντικά με το Βιοτεχνικό Πάρκο των Σαπών, το οποίο απέχει μόλις ενάμιση χιλιόμετρο.
 
Η προοπτική της σύνδεσης του ΒΙΟΠΑ με τον Αγωγό Φυσικού Αερίου, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην προσέλκυση και νέων επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και κατ' επέκταση στην καταπολέμηση της ανεργίας.
 
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας παρακαλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα που διαθέτετε και να βοηθήσετε στην δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής, ζωτικής σημασίας για το δήμο μας και να είστε βέβαιος ότι γι' αυτό θα σας είναι ευγνώμονες οι μελλοντικές γενιές του τόπου.
 
Με την πεποίθηση ότι θα να ανταποκριθείτε στο δίκαιο αίτημα μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και περιμένουμε την ανακοίνωση από τα δικά σας χείλη, αυτού του καθοριστικού για το μέλλον του δήμου Μαρώνειας- Σαπών έργου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.