Στην Κομοτηνη ο υποψηφιος προεδρος της Τουρκικης Δημοκρατιας Μουχαρεμ Ιντζε

Στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 24ης Ιουνίου

Στην Κομοτηνή και την Ξάνθη αναμένεται να βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, 31 Μαΐου ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Μουχαρεμ Ιντζέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός αντίπαλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή μας και να επισκεφθεί μεταξύ άλλων το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής χωρίς να έχει να ανακοινωθεί το ακριβές του πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση αν η επίσκεψη του Μουχαρέμ Ιντζέ πραγματοποιηθεί θα είναι  η πρώτη φορά που υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας επισκέπτεται την Θράκη παραμονές εκλογών.

Ποιός είναι ο Ιντζέ Μουχαρέμ

Ο Ιντζέ ήταν δύο φορές υποψήφιος, το 2014 και το 2018, ως αντίπαλος του Κιλιτσντάρογλου για να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος.

Γεννήθηκε ίδια μέρα με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (4 Μαΐου) το 1964, στο χωριό Elmalık της Γιάλοβας, είναι καθηγητής φυσικής, ενώ εξακολουθεί να είναι βουλευτής στο κόμμα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Οι παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του κατάγονταν από τη Θεσσαλονίκη, ενώ από την πλευρά της μητέρας του η καταγωγή των γωνιών κρατάει από τον Πόντο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.