Το μοναδικο πανηγυρι του Αγιου Πνευματος στην Μεσσουνη Κομοτηνης (+Gallery)

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Πανηγύρια για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος έγιναν σε όλη την Ελλάδα, όμως πανηγύρι με τόσο ιδιαίτερο και σύνθετο θρησκευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα μαζί μόνο στην Μεσσούνη Κομοτηνής συνηθίζεται.
 
Οι κάτοικοι απέδειξαν πως ξέρουν να διασκεδάζουν και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αποζημιώνοντας τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσούνης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής που κλήθηκαν ως διοργανωτές να καλύψουν τις απαιτήσεις μίας μεγάλης διοργάνωσης.

Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στην εκκλησία Αγίας Τριάδας και τη περιφορά της εικόνας από μέλη του κλήρου,  χορευτές με παραδοσιακές φορεσιές και μουσικά όργανα έδωσαν τον ρυθμό σε ένα γλέντι με πολύ κέφι και ξεφάντωμα στην πλατεία, με τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής, την Εβρίτικη Ζυγιά, τον καλλιτέχνη κ. Γιώργο Δρικούδη και την παρουσιάστρια και δημοσιογράφο, κ. Ειρήνη Τσακίρη να ξεσηκώνουν τον κόσμο μέχρι το πρωί.

Στον μεγάλο εορτασμό βρέθηκαν η κ. Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, ο κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής της «Πολη-τικής Ανατροπής», ο κ. Δημήτρης Καραστάυρου, πρόεδρος ΔΕΥΑ Κομοτηνής, ο κ. Στράτος Τσακιρίδης, αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ Κομοτηνής και η κ. Άννα Πατρωνίδου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής ενότητας Αιγείρου.

Δήμητρα Παρασκευούδη «Οι απαιτήσεις ήταν πολλές αλλά μας αποζημίωσε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια χρονιά»

«Το πανηγύρι μας εφτασε στο τέλος του. Οι απαιτήσεις ήταν πολλές αλλά μας αποζημίωσε η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου για άλλη μια χρονιά», υπογράμμισε εκ μέρους των διοργανωτών η κ. Δήμητρα Παρασκευούδη. «Το Δ.Σ. του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσούνης όσο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους που αποδέχτηκαν το κάλεσμα μας, καθώς και όσους παραβρέθηκαν και βοήθησαν για την εκδήλωση αυτή, τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής για την άψογη εμφάνιση , την εκπληκτική, Ειρήνη Τσακίρη, και τέλος το συγκρότημα Εβρίτικη ζυγιά που ξεσήκωνε τον κόσμο μέχρι το πρωί» πρόσθεσε η ίδια.

 

 

Το νέο λογότυπο του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσούνης

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσσούνης απέκτησε νέο λογότυπο που εκφράζει και αποτυπώνει σχεδιαστικά την ιστορία και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του. Σε αυτό απεικονίζεται ένας χάρτης της περιοχής, πάνω στον οποίο ξεχωρίζει η εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το έτος ιδρύσεως  του συλλόγου, δημιουργώντας έτσι μία νέα και ανανεωμένη «ταυτότητα», η οποία θα τον εκπροσωπεί σε κάθε δράση του! Η επιλογή βέβαια της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο λογότυπο διόλου τυχαία είναι αφού οι κάτοικοι της Μεσσούνης ποτέ δεν ξεχνούν τη Σιναπλιώτικη καταγωγή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες δια χειρός Hlias Photography πατώντας στην κεντρική εικόνα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.