Γνωριμια με την Τραγωδια και το Αρχαιο Θεατρο της Μαρωνειας (+Βιντεο)

Απαρατήρητα

Η σκηνή της Αναγνώρισης (Ελένης – Μενελάου) από την Τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη ζωντάνεψε στην σκηνή του Αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Μαθητές υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και ξεναγούν σε αυτό συμμαθητές από το Γυμνάσιο και το Δημοτικό».
 
Έτσι την Πέμπτη 10 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του όμορου 10ου Δημοτικού Σχολείου με τους συνοδούς καθηγητές και δασκάλους τους, παρακολούθησαν μια εκδήλωση που περιελάμβανε παρουσίαση του Αρχαίου Θεάτρου, ξενάγηση σε αυτό, απαγγελίες ποιημάτων και δραματοποίηση αποσπάσματος από την Τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη και συγκεκριμένα την σκηνή της Αναγνώρισης (Ελένης – Μενελάου).
 
Όλοι οι συντελεστές, από τα παιδιά που έπαιζαν τους ρόλους μέχρι το Χορό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, μετατρέποντας με απλό τρόπο τη σκηνή σε χώρο αρχαίας τραγωδίας, έστω και για λίγο, κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα και τα επαινετικά σχόλια του «κοινού».
 
Την υλοποίησή του όλου Πολιτιστικού προγράμματος, καθώς και την επιμέλεια της εκδήλωσης, ανέλαβαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018 οι κ. Σαλαμβά Αικατερίνη και κ. Καραμπιμπέρη Αναστασία, φιλόλογοι του 3ου Γυμνασίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.