Τριπλη επιτυχια και πρωτη θεση για τη Νομικη Κομοτηνης!

Στην εικονική δίκη του Τέλντερς

Η  ομάδα που εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο διεθνή διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου Τέλντερς 2018 (Telders International Law Moot Court Competition) κατέκτησε την 1η θέση και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης συνολικής βαθμολογίας Max Huber! Επιπλέον, η ελληνική ομάδα έλαβε το βραβείο Carnegie για το Καλύτερο Δικόγραφο από την πλευρά του ενάγοντος, καθώς και το Finalist Award!
 
Ο Διαγωνισμός διεξήχθη στη Χάγη της Ολλανδίας, την πρωτεύουσα του Διεθνούς Δικαίου, από τις 24 έως τις 26 Μαΐου και τελείται για 41η συνεχή χρονιά. Διοργανώνεται από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Leiden και το Grotius Center for International Legal Studies, ενώ η τελική φάση του διεξάγεται στο χώρο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
 
Στην Εικονική Δίκη συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 20 ομάδες προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και την Ρωσίας. Η Νομική του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης συμμετέχει αδιαλείπτως στο Διαγωνισμό από το 1986 και έχει αποσπάσει πολυάριθμες διακρίσεις. Η φετινή ομάδα αποτελείτο από τους Δέσποινα Χατζοπούλου και Δημήτρη Καραγιάννη, φοιτητές του τρίτου έτους, ως ενάγοντες και τις Κατερίνα Κοϊνάκη και Χρυσάνθη Κολόκα, φοιτήτριες του τέταρτου και τρίτου έτους αντίστοιχα, ως εναγόμενες. Ως προπονήτριες διετέλεσαν η δρ. Χαρά Αρώνη, καθώς και η Ελένη Γερασούδη και Μαρία-Δέσποινα Ψαρομηλίγκου, που συμμετείχαν με αντίστοιχη επιτυχία στην Εικονική Δίκη το 2017. Την γενική ευθύνη οργάνωσης και προετοιμασίας της συμμετοχής στην εικονική δίκη έχει από το 1996 ο Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.