Ενας χρονος φυλακιση με τριετη αναστολη σε δημοσιογραφο της Ροδοπης

Για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου σε βάρος του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ

Σε ένα έτος φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε πρωτόδικα ο δημοσιογράφος κ. Μουσταφά Τσολάκ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης την Τρίτη 29 Μαΐου. Η εν λόγω υπόθεση συζητήθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράστασης κ. Ιλχάν Αχμέτ, με την κατηγορία της δια του τύπου συκοφαντικής δυσφήμισης. Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση.

Ιλχάν Αχμέτ «Είμαι ανυποχώρητος μπροστά στην σπίλωση και την συκοφαντία»

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του πρωτόδικου δικαστηρίου ο βουλευτής προχώρησε στην εξής δήλωση:

«Σήμερα εκδικάστηκε στην Κομοτηνή μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης που με αφορούσε προσωπικά ως άνθρωπο, ως πολιτικό αλλά και ως οικογενειάρχη.
Είχα πέσει θύμα μιας απρόκλητης και χυδαίας επίθεσης μέσα από αλλεπάλληλα και συγκεκριμένα δημοσιεύματα που σκοπό είχαν ξεκάθαρα την ηθική και πολιτική μου εξόντωση. Δεν διέθετα άλλο τρόπο να αμυνθώ από το να προσφύγω στην ελληνική δικαιοσύνη, την οποία πάντα εμπιστεύομαι.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε εντέλει ως κοινός συκοφάντης, παρά την ύστατη προσπάθεια που καταβάλαμε τόσο εγώ ως μηνυτής όσο και οι αξιότιμοι δικαστές πριν από την δικάσιμο, προκειμένου ο εγκαλούμενος να ζητήσει συγνώμη ώστε να ανακαλέσουμε την μήνυση. Δυστυχώς, εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Ως ενεργός και δημοκρατικός πολίτης που πιστεύω στην ανεκτικότητα, στην ελευθερία της έκφρασης και του λόγου, είμαι σαφώς ανοιχτός στην πιο σκληρή κριτική, ως στοιχείο δημοκρατίας και πλουραλισμού. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές στον πολιτικό μου βίο που δέχτηκα σκληρές επιθέσεις και κριτική από πολιτικούς μου αντιπάλους.

Όμως, δεν είμαι διατεθειμένος να δείξω καμία ανοχή σε προσωπικού χαρακτήρα ανοίκειες επιθέσεις που έχουν ως στόχο με προπέτασμα καπνού την πολιτική κριτική, την ηθική μου εξόντωση και την πολιτική μου απαξίωση στα μάτια της οικογένειάς μου, των συμπολιτών και των ψηφοφόρων μου.

Θέλω να εκφράσω για μια ακόμη φορά την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στην ελληνική δικαιοσύνη και να ευχαριστήσω τον συνήγορο και φίλο μου Στέργιο Γιαλάογλου ως εξαίρετο και διαπρεπή νομικό της περιοχής μας, την σύζυγό μου και τους συνεργάτες μου, τον φίλο μου δημοσιογράφο Δάμωνα Δαμιανό καθώς και χιλιάδες συμπολίτες μου που μού στάθηκαν και σε αυτό τον αγώνα που έδωσα κατά της αυθαιρεσίας και της προσβολής της προσωπικότητάς μου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.