Συνεχεια στην εκστρατεια ενημερωσης για την συμπεριφορα απεναντι στα ζωα απο τον Δημο Μαρωνειας Σαπων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ξυλαγανής ενημερώθηκαν μεταξύ άλλων με την βοήθεια του τετράποδου «Σπάικ»

Η ενημέρωση ευαισθητοποίηση των μαθητών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών πάνω σε ζητήματα συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, κυρίως τα αδέσποτα συνεχίστηκε χθες Παρασκευή, με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ξυλαγανής.


Με τρόπο παραστατικό και βιωματικό οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ενημερώθηκαν αλλά και συμμετείχαν στην διαμόρφωση μίας αντίληψης για τα ζώα, δια των κ.κ. Θεόδωρου Ράπτη, Προέδρου του Φιλοζωικού Σωματείου «Κιβωτός» Αλεξανδρούπολης, Μπάμπη Κουκουζέλη, εκπαιδευτή σκύλων καθώς και τον τετράποδο βοηθό «Σπάικ», ενώ τους διαμοιράστηκε έντυπο υλικό του Δήμου.


Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Μαρωνείας, ο οποίος στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει πως πρόκειται για μία διαρκή προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Δήμου, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που ανοίγουν τις πόρτες των σχολείων τους για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα παιδείας.
Άλλωστε, όπως έχει επισημανθεί πολλές φορές, η ενημέρωση είναι το βασικό και πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.