Μια μεγαλη γιορτη για τους παιδικους σταθμους του Δημου Κομοτηνης

Γιορτή διασκέδασης και δημιουργίας στο πάρκο της Περιφέρειας, κατά το Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών του ΚΕΜΕΑ

Θεσμός έχει γίνει πλέον το Φεστιβάλ των Παιδικών Σταθμών του ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής, με το πάρκο της Περιφέρειας να μετατρέπεται για ακόμα μια φορά την Παρασκευή 1 Ιουνίου σε ένα «πανηγυράκι» χαράς και δημιουργίας, που σηματοδοτεί, παρόλο που οι παιδικοί θα μείνουν ανοιχτοί μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το τυπικό κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς.
 

Παιδιά, παιδαγωγοί και γονείς ενώθηκαν όλοι μαζί στο πάρκο, όπου με παιχνίδια, κατασκευές και εργαστήρια διασκέδασαν, δημιούργησαν και έπαιξαν με έμπνευση και φαντασία.
 
Η γιορτή αυτή σηματοδοτεί το τέλος της χειμερινής περιόδου και την αρχή του καλοκαιριού, σημείωσε ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, αναδεικνύοντας τους κόπους όλης της χρονιάς αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να διασκεδάσουν και να δείξουν τι έμαθαν.
 

Η χρονιά πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, και ελπίζουν πως έτσι θα κυλήσει και η επόμενη χρονιά, σημείωσε ο κ. Γκαράνης, αναφέροντας πως από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η λειτουργία δύο βρεφικών τμημάτων (για παιδιά άνω των 18 μηνών), που θα ανεβάσουν το συνολικό αριθμό των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς στα 625.
 

Βέβαια επειδή τώρα ξεκινά η προσαρμογή των παιδικών σταθμών, ο αριθμός των βρεφών θα είναι περιορισμένος στα 24 και ίσως δεν θα μπορέσουν να καλύψουν όλες τις οικογένειες σε πρώτη φάση, όμως από το 2019 όλοι οι παιδικοί σταθμοί θα έχουν από ένα παιδικό τμήμα, και ελπίζουν πως δεν θα μείνουν βρέφη εκτός.
 

Άλλωστε αυτή είναι γενικότερα μια μεταβατική περίοδος για τους παιδικούς σταθμούς, μιας και με την σταδιακή μετάβαση στην δίχρονη προσχολική εκπαίδευση που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει και αυτοί να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους και τους υπολογισμούς τους για τον αριθμό των παιδιών που θα βρίσκονται σε αυτούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.