Αντιδρουν και στην e-αξιολογηση οι Δημοτικοι Υπαλληλοι της Ροδοπης

Η αξιολόγηση έχει ξεκινήσει από τις 4 Ιουνίου

Τη συνέχιση της συμμετοχής στην Απεργία-Αποχή από την «Αξιολόγηση»  του Ν.4369/2016  που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΑΔΕΔΥ συζήτησαν την Τετάρτη 6 Ιουνίου τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ροδόπης, κατά τη γενική συνέλευση του Συλλόγου.
 
Το θέμα συζητήθηκε γιατί το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει επανεκκινήσει την διαδικασία της αξιολόγησης για το έτος 2017, η οποία να υπενθυμίσουμε ότι είχε ξεκινήσει το Φθινόπωρο του 2017 με τη συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων να είναι πολύ μικρή.
 
Για να ξεπεράσει τον «σκόπελο» αυτό το υπουργείο προχώρησε στην ηλεκτρονική αξιολόγηση, η οποία γίνεται μέσω ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει.
 
Έτσι κατά το χρονικό διάστημα από 4 Ιουνίου έως 14 Ιουνίου 2018 που ορίζει η Υπουργική Απόφαση, ο κάθε αξιολογούμενος – υπάλληλος ή προϊστάμενος οργανικής μονάδας – οφείλει να συμπληρώσει τα στοιχεία της Έκθεσης Αξιολόγησης που τον αφορούν.
 

Σε επόμενη φάση, και συγκεκριμένα στο χρονικό διάστημα από 15 Ιουνίουέως 29 Ιουνίου 2018 που ορίζει η Υπουργική Απόφαση, κάθε χρήστηςπου έχει οριστεί ως Αξιολογητής Α’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση τωνυφισταμένων του, ως πρώτος ιεραρχικά προϊστάμενος, αφού διενεργήσει Συμβουλευτική Συνέντευξη μεκαθέναν από τους υφισταμένους που υποχρεούται να αξιολογήσει.
 
Τέλος στο χρονικό διάστημα από 2 Ιουλίου έως 13 Ιουλίου 2018 που ορίζει ηΥπουργική Απόφαση, κάθε χρήστης που έχει οριστεί ως Αξιολογητής Β’, θα πρέπει να προβεί στην αξιολόγηση των υφισταμένων του, ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος
 
Ο κυριότερος λόγος για τον οποίο οι Δημοτικοί Υπάλληλοι αντιδρούν είναι το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί, μεταξύ άλλων τα οργανογράμματα που απαιτούνται, ώστε η αξιολόγηση τους να έχει αντικείμενο.
 
Επίσης θεωρούν πως τα στοιχεία αυτά, που η κυβέρνηση ζητά για να ικανοποιήσει τις προβλέψεις του τελευταίου μνημονίου που υπέγραψε, θα αποτελέσουν ουσιαστικά δεδομένα για τους δανειστές όταν ζητήσουν τη μείωση υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα.
 
Να σημειωθεί επίσης ότι έγινε συζήτηση για την τροποποίηση των άρθρων 4 και 8 του Καταστατικού του Συλλόγου, που αφορά τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου και συμβασιούχοι (όπως οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι) που απασχολούνται στους Δήμους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.