Tα σχολεια της Κομοτηνης ανακαλυπτουν την μαγεια του καλοκαιριου

Στις 9 και 10 Ιουνίου έρχεται το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ με τίτλο «Καλωσήρθες καλοκαίρι»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης κ. Χρήστος Χατζηπέμου και η εκπρόσωπος του Συνδέσμου Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κομοτηνής κ. Ελευθερία Μιχέλη – Μπότσαρη παραχώρησαν συνέντευξη τύπου εχθές το πρωί στην αίθουσα  «Γιώργος Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης, ενόψει της διοργάνωσης του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ με τίτλο «Καλωσήρθες Καλοκαίρι» στις 9 και 10 Ιουνίου, στο Άλσος Αγ. Παρασκευής.

Η εκδήλωση  διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής. Ομάδες μαθητών από τα δημοτικά σχολεία του Ν. Ροδόπης, επικουρούμενες από χοροδιδασκάλους του Συλλόγου Εβριτών, της Ομάδας Φυσικής Αγωγής και  γυμναστών των σχολείων θα παρουσιάσουν στο κοινό της Κομοτηνής στο τέλος της σχολικής χρονιάς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν κ.λ.π., ως επιστέγασμα της όλης προσπάθειας που στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον εθελοντισμό.

Εξηγώντας τη φιλοσοφία πίσω από τη διοργάνωση ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης υπογράμμισε ότι «με δεδομένο πως το τέλος μιας σχολικής χρονιάς σημαίνει πολλά πράγματα για ένα παιδί -και βέβαια για ένα γονιό-, σίγουρα όπως κάθε τέλος έτσι και το τέλος της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αρχή και είναι σημαντικό να είναι ζωντανή η ελπίδα και η γνώση για ένα παιδί».

Νίκος Τσαλικίδης «Στόχος μας είναι η στήριξη θεματικών εκδηλώσεων, που θα φέρουν την επιθυμητή εξωστρέφεια»

Σκοπός των διοργανωτών, τόνισε ο κ. Τσαλικίδης, είναι η ενίσχυση, προώθηση και ανάπτυξη κάθε πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής προσπάθειας στην περιοχή, που υλοποιείται μέσα από τη διοργάνωση και διεξαγωγή πολιτιστικών, εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων.


«Στόχος μας» ξεκαθάρισε ο κ. Τσαλικίδης «είναι η στήριξη θεματικών εκδηλώσεων, που θα φέρουν την επιθυμητή εξωστρέφεια και θα προσελκύσουν κόσμο από τις γύρω περιοχές στην Ροδόπη, να δώσουν πνοή στην περιοχή μας και να δυναμώσουν το brandname της. Επιθυμία μας είναι να συνδεθούν τα παιδιά με τον Πολιτισμό, τον αθλητισμό και να περάσουν παράλληλα όμορφες αλλά και εποικοδομητικές στιγμές μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια».

Κλείνοντας ο κ. Τσαλικίδης συνεχάρη τον πρόεδρο του Συλλόγου Εβριτών για την πρωτοβουλία, για να διαβεβαιώσει πως είναι απλά η απαρχή πολλών θεματικών και όχι μόνο εκδηλώσεων μέσα από συνεργασίες στο μέλλον».

Το πρόγραμμα  του Φεστιβάλ 

Πρόγραμμα Κεντρικής Σκηνής
 
Σάββατο 9 Ιουνίου
 
17:00: Έναρξη
17:30: Εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής Κομοτηνής «ΝΟΤΑ» του Χρήστου Χατζόπουλου.
18:00: Μοντέρνοι και σύγχρονοι χοροί από τα τμήματα του Συλλόγου Εβριτών Ν.Ροδόπης και τα Γυμναστήρια της πόλης ACTION CLUB, PLANET GYM και SPORT CENTER.
20:30: Δεύτερο αντάμωμα παιδικών παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων των Συλλόγων Εβριτών Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Δωρόπουλος – γκάιντα-τραγούδι, Θάνος Καρακατσιάνης – ακορντεόν, Γιάννης Κουμής – καβάλι – τραγούδι, Ηλίας Μίσκας – νατούλι.
 
Κυριακή 10 Ιουνίου
 
18:00: Μοντέρνοι και σύγχρονοι χοροί (zumba) από τα Τμήματα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής – Πνευματικό Κέντρο.
20:00: Πέμπτη μαθητιάδα παραδοσιακών χορών των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης με διοργανωτές την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, το Σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης και του Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων. Συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο και 13ο , το δημοτικό σχολείο Ιάσμου και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κομοτηνής.
Μουσικοί:   Γιώργος Αθανασιάδης – κρουστά, Κωνσταντίνος Δεδούσης – κλαρίνο, Ρούλα Κυριακάκη – καβάλι, τραγούδι, Δημήτρης Κυριακάκης – γκάιντα, τραγούδι, Κυριάκος Τσακιράκης – λαγούτο 


Παράλληλες εκδηλώσεις 

9-10 Ιουνίου 2018 (17:00 -21:00)
 
Face painting
Η ομάδα σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής κάνει τα πρόσωπα των παιδιών ακόμα πιο χαρούμενα.
 
Ζωγραφική
Ζωγραφίζουμε το καλοκαίρι με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου (Αναστασία Γεωργιτσοπούλου), το Θρακικό  Ωδείο Πνευματικό Κέντρο (Βαρβάρα Τσίτουρα – Ιωαννίδου) και το Σύλλογο Εβριτών Ν. Ροδόπης (Μαρία Κεραμέα).
 
Ζαχαροπλαστική
Γλυκαίνουμε  το καλοκαίρι με την ομάδα μαγειρικής των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Κομοτηνής.
 
Κατασκευές
Με κόκκινες και πράσινες και θαλασσιές χάντρες, δημιουργούμε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου πολύχρωμες  κατασκευές (Κορνηλία Κατραντζή).
 
Παραδοσιακά ομαδικά παιχνίδια
Με το την Καλλιόπη Χάιδου ΚΦΑ και την Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παίζουμε όλοι μαζί, όπως παλιά…
 
Κουκλοθέατρο
Το τμήμα βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Δ’ εξαμήνου του ΔΙΕΚ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο «ΣΙ-ΜΠΟΥ-ΡΕ», μια παράσταση γεμάτη νότες με την Ευγενία Παπουτσή (Ώρες 18.00 & 19.00).
 
Λέσχη βιβλίου και προβολών
Η Λέσχη παιδικού βιβλίου του Συλλόγου Εβριτών με την Ερμιόνη Κοκκαλιάρη διασκεδάζει και προβάλει 3D ταινίες.
 
Η μαγεία του καλοκαιριού
Με τον ταχυδακτυλουργό Μέρλιν και την συνοδεία κλόουν ανακαλύπτουμε την μαγεία του καλοκαιριού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.