Σηκωσε το γαντι για τα κοινοχρηστα ποδηλατα ο Γ. Πετριδης

Κατηγόρησε την Φ. Καζάκου για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, παραπλανώντας τόσο όσο αφορά στις φωτογραφίες όσο και στα ποσά που αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Κομοτηνής, κατηγόρησε την κ. Φελίνα Καζάκου ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.
 
Να υπενθυμίσουμε πως με ανακοίνωσή της η κ. Καζάκου είχε κατηγορήσει το Δήμο ότι ενώ από τον Απρίλιο η διοίκηση του δήμου ενέκρινε το ποσό των 17.000 ευρώ για την συντήρηση τους, το οποίο η παράταξη της είχε καταψηφίσει θεωρώντας το υπερβολικά υψηλό, τα κοινόχρηστα ποδήλατα ακόμη απουσιάζουν από τους χώρους στάθμευσής τους.
 
Πρότεινε δε τον επανασχεδιασμό του τρόπου της λειτουργίας κα της ευαισθητοποίησης των πολιτών πριν δαπανηθούν χρήματα για ακόμη μια φορά, χωρίς σωστό προγραμματισμό, κατηγορώντας παράλληλα τη διοίκηση του Δήμου πως δεν κατάφερε να αναδείξει και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ευρεία χρήση των δημοτικών ποδηλάτων. 

Παραπλανητικές οι φωτογραφίες και τα ποσά 

Απαντώντας ο κ. Πετρίδης σημείωσε κατ’ αρχήν πως οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν από τον χειμώνα, όταν και ο Δήμος μαζεύει τα ποδήλατα διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον, προσπαθώντας να μειώσει έτσι το κόστος συντήρησής τους.
 
Όμως σήμερα υπάρχουν ποδήλατα και χρησιμοποιούνται, παρόλο που παραδέχτηκε πως η χρήση τους δεν είναι τόσο μεγάλη όσο σε άλλες, πιο τουριστικές πόλεις, με μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών, μιας και οι κάτοικοι της Κομοτηνής πλέον έχουν σε μεγάλο βαθμό τα δικά τους ποδήλατα.
 
«Εμείς οφείλαμε το 2013, στο πλαίσιο της μεγάλης καμπάνιας με τους ποδηλατόδρομους και της μεγάλης προσπάθειας που κάνουμε ώστε να αλλάξει η νοοτροπία της πόλης μας για το ποδήλατο, να αξιοποιήσουμε τα χρήματα από το πράσινο ταμείο για να γίνει αυτό το έργο» σημείωσε.
 
«Λυπάμαι που χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από εποχή που είναι γνωστό σε όλους μας, και στην κ. Καζάκου, ότι δεν υπάρχουν ποδήλατα στους σταθμούς αυτούς» σημείωσε, τονίζοντας πως η κ. Καζάκου εν γνώσει της δημιουργεί εντυπώσεις και παραπλανά χρησιμοποιώντας τον αριθμό των 17 χιλιάδων ευρώ για τη συντήρησή τους.
 
Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ποσό αφορά την αρχική σύμβαση, ενώ αυτή που υπογράφηκε με τον ανάδοχο είναι 11.000 ευρώ για δύο χρόνια, που ανάγεται σε 5,5 χιλιάδες το χρόνο.
 
«Η άσκηση αντιπολιτευτικής κριτικής είναι αποδεκτή και επιδιωκόμενη, γιατί θέλουμε την αντίθεση να διορθώνει τα όποια λάθη μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η παραπληροφόρηση», υπογράμμισε ο κ. Πετρίδης, θεωρώντας πως, όταν χρησιμοποιούνται στοιχεία, τα οποία δεν είναι σωστά, υποτιμάται η νοημοσύνη του κόσμου και γίνεται παραπλάνησή του.
 
Θύμισε επίσης πως ήδη από πέρυσι έχει γίνει μια αλλαγή, και ένας σταθμός από τους υφιστάμενους 7 έχει μετακινηθεί στην παραλιακή ζώνη στο Φανάρι.
 
Να σημειώσουμε πως μια απλή έρευνα δείχνει πως σε κάποια σημεία, όπως το πάρκο της Περιφέρειας, έχουν ποδήλατα, παρόλο που σε άλλα σημεία, όπως το Kosmopolis, δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.