Θετικη η πρωτη χρονια για τα «Σχολικα Γευματα» στην Κομοτηνη

Περίπου 1.100 παιδιά λάμβαναν ένα γεύμα την ημέρα τις μεσημεριανές ώρες - Ελπίδες πως θα επεκταθεί το πρόγραμμα την επόμενη σχολική χρονιά και σε άλλα σχολεία

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται η πρώτη χρονιά της εφαρμογής του προγράμματος σίτισης στα σχολεία «Σχολικά Γεύματα», μέσα από το οποίο σχεδόν 1.000 μαθητές της Κομοτηνής λάμβαναν ένα γεύμα την ημέρα τις μεσημεριανές ώρες.
 
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, και σε αυτό συμμετείχαν περίπου 10 σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, μεταξύ των οποίων το 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 11ο, 120, 13ο Δημοτικό, το 2ο, 4ο μειονοτικό Σχολείο (που βρίσκεται στον Ήφαιστο) και το Μειονοτικό Σχολείο Μάστανλη.
 
Όπως σημείωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδης, στη φετινή πρώτη εφαρμογή του προγράμματος στην Κομοτηνή, το όριο του Υπουργείου ήταν 1500 παιδιά, σε σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, ώστε να γίνεται ταχύτερα η μεταφορά.
 
Η εντολή αρχικά ήταν τα σχολικά γεύματα να περιοριστούν στα ολοήμερα σχολεία, επειδή όμως ο αριθμός των παιδιών ήταν μικρός, αυτά επεκτάθηκαν και σε άλλα, μη ολοήμερα, σχολεία.
 
Ο κ. Κωνσταντινίδης σημείωσε πως προτιμήθηκαν σχολεία σε περιοχές όπου το βιοτικό επίπεδο εντοπίζεται χαμηλότερο από άλλες, εκφράζοντας την άποψη πως το σύστημα προχώρησε αρκετά καλά στην πρώτη του χρονιά.
 
Ο ίδιος ήρθε σε επαφή με εκπαιδευτικούς, διευθυντές αλλά και γονείς, που σημείωσαν πως το επίπεδο του φαγητού ήταν αρκετά καλό, για αυτό και ευελπιστεί πως από του χρόνου το μέτρο θα επεκταθεί και σε περισσότερα σχολεία, με το Υπουργείο να είναι πρόθυμο από την πλευρά του να το συνεχίσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.