Διπλη παρασταση για το Θρακικο Ωδειο Κομοτηνης

Βούλα Παναγιωτίδου «Όπως ο ηθοποιός λειτουργεί σαν ‘πιόνι’ σε μία θεατρική παράσταση, έτσι γίνεται και στην πραγματική ζωή»

Διπλή παράσταση για το τμήμα ενηλίκων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής που παρουσίασε στις 6 και 7 Ιουνίου το έργο «Διαστροφή και άλλες κινήσεις για το τίποτα» του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της κ. Βούλας Παναγιωτίδου.

«Το έργο μιλά για την απομυθοποίηση του θεάτρου και την κατάργηση των συμβάσεων. Από την αρχή μέχρι και το τέλος του διατρέχεται από φιλοσοφικούς προβληματισμούς και ερωτήματα, όπως ‘Ποιος είναι αυτός που μιλά, ο συγγραφέας ή ο ηθοποιός; Ο ηθοποιός μένει απλά στο χειροκρότημα, και αν όχι τι γίνεται μετά την παράσταση’» μας είπε η κ. Παναγιωτίδου πριν την παράσταση.

Και παρ’ όλο που με μία πρώτη ματιά φαίνεται πως αυτά τα μηνύματα δεν αγγίζουν τον μέσο θεατή, η ίδια εξηγεί ότι μπορούν να έχουν προεκτάσεις και πέρα από το θεατρικό σανίδι.  Όπως ο ηθοποιός σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργεί σαν «πιόνι» σε μία θεατρική παράσταση, έτσι γίνεται και στην πραγματική ζωή, τον χώρο εργασίας, τις κοινωνικές συναναστροφές, την οικογένεια, χώρους στους οποίους πολλές φορές κι εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο, συνέχισε εμβαθύνοντας.

Όσο για την προσπάθεια των ηθοποιών, με την βοήθεια και την διδασκαλία της Βούλας Παναγιωτίδου, η σκηνοθέτης τόνισε πως έκαναν μία πολύ καλή προσπάθεια να αγγίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν ένα έργο «που είναι φιλοσοφικό από την αρχή μέχρι το τέλος του», ενώ καταληκτικά μίλησε για μία ενωμένη ομάδα με άρτια επικοινωνία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.