Αθλητες απο τεσσερις χωρες δινουν ραντεβου στην Κομοτηνη

Το διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο επιστρέφει στην πόλη μας

Όλα έτοιμα για το Διεθνές Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο «ΟΣΕΚΑ – Θράκη 2018», το οποίο θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στην πόλη μας. Αθλητές από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Κύπρο δίνουν ραντεβού στην Κομοτηνή το τριήμερο 18 με 20 Ιουλίου, ενώ αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομάδας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ) βρίσκεται ήδη εδώ.
 
Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο, κ. Χρήστο Καλούδη, τον έφορο, κ. Γρηγόρη Κοντοδήμο και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, κ. Δημήτριο Τσακμάκη πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη  Ροδόπης, κ. Νικόλαο Τσαλικίδη και τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γιώργο Πετρίδη οι οποίοι ανακοίνωσαν επισήμως την αμέριστη στήριξή τους σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο. Στις συζητήσεις πήραν μέρος και οι κ.κ. Μιχάλης Ραγκούσης και Κίμωνας Λεχούδης του Συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» δίνοντας το στίγμα τους.

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ερχόμενοι στην Κομοτηνή, οι αθλητές με αναπηρία θα γνωρίσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, της πλέον φιλικής πόλης για ΑμεΑ στην Ελλάδα, το οποίο μάλιστα βοήθησε στην προσπάθεια να φέρουν τη διοργάνωση σε αυτήν. 

Γρηγόρης Κοντοδήμος «Η Κομοτηνή είναι μία ξεχωριστή πόλη που σέβεται τα άτομα με αναπηρία και τηρεί ευλαβικά τις διατάξεις»

«Ερχόμαστε για δεύτερη φορά στην Κομοτηνή σε συνέχεια της άψογης συνεργασίας μας με τους φορείς της πόλης. Η εθνική ομάδα ΟΣΕΚΑ έκανε μία προετοιμασία υψηλού επιπέδου, ενώ τοπικοί φορείς, όπως η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, ο Δήμος Κομοτηνής, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η σύλλογος “ΗΡΟΔΙΚΟΣ” μας αγκάλιασαν και μας ξενάγησαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής», δήλωσε ο έφορος, κ. Γρηγόρης Κοντοδήμος.
 
Ο ίδιος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία της εθνικής ομάδας στην Κομοτηνή, μιας και έκανε λόγο για μία ξεχωριστή πόλη που σέβεται τα άτομα με αναπηρία και τηρεί ευλαβικά τις διατάξεις. Εξ ων η ΟΣΕΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά ένα διεθνές τουρνουά που θα αναδείξει τόσο το άθλημα της καλαθοσφαίρισης με αμαξίδια όσο και την πόλη, στην οποία η εθνική ομάδα θα βρίσκεται ήδη από τις 9 Ιουλίου για να προετοιμαστεί. 

Μιχάλης Ραγκούσης «Μία διεθνής διοργάνωση με την συμμετοχή αθλητών από 4 χώρες» 

«Σήμερα “κλειδώνουμε” μία συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής και την  Αντιπεριφέρεια Ροδόπης που θα προσφέρουν την αμέριστη συμπαράστασή τους για την επίτευξη του τουρνουά. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος στηρίζουν την διοργάνωση μίας διεθνούς δράσης με την συμμετοχή αθλητών από 4 χώρες», συμπλήρωσε από πλευράς του ο κ. Μιχάλης Ραγκούσης. Ο πρόεδρος του συλλόγου «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» δεν παρέλειψε να μιλήσει για την αγωνιστική σεζόν που μας πέρασε, τονίζοντας με έμφαση πως χάρη στις επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο, αυτό έχει πλέον γίνει 100% προσβάσιμο σε ΑμεΑ. 

Νικόλαος Τσαλικίδης «Η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης είναι στο πλευρό κάθε σοβαρής προσπάθειας που γίνεται με ενότητα και συντονισμό» 

Κληθείς να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της συζήτησης ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης ευχαρίσθησε εγκάρδια την αντιπροσωπεία της ΟΣΕΚΑ που προτίμησαν την ακριτική μας πόλη, για να παραθέσει εν συνεχεία τα πλεονεκτήματα της απόφασης αυτής για την περιοχή μας.
 
«Πέρυσι είχαμε προχωρήσει σε μία ανάλυση των πλεονεκτημάτων που έχει η διοργάνωση διεθνών εκδηλώσεων τόσο για τα άτομα με αναπηρία όσο και για το brand name της Ροδόπης. Φέτος όπως και κάθε φορά  Αντιπεριφέρεια Ροδόπης είναι  στο πλευρό κάθε σοβαρής προσπάθειας που γίνεται με ενότητα και συντονισμό», έκλεισε ευχόμενος καλή επιτυχία σε διοργανωτές και αθλητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.