«Καλωσηρθες Καλοκαιρι» φωναξαν ενωμενα τα σχολεια ολης της Ροδοπης

Το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ ήρθε για να μείνει

«Πλημμυρισμένο» από χαρούμενες παιδικές φωνές το Άλσος Αγίας Παρασκευής στην Κομοτηνή το διήμερο 9 και 10 Ιουνίου, αφού γονείς και μαθητές από όλα τα σχολεία της Ροδόπης ένωσαν τις φωνές τους, αποχαιρετώντας την σχολική χρονιά και καλωσορίζοντας το καλοκαίρι.
 
Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με αναφορά στην παράδοση της Θράκης και το λαϊκό πολιτισμό της, καθώς και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούσαν τον μοντέρνο χορό, τα παραδοσιακά παιχνίδια, την ζωγραφική, τις παιδικές κατασκευές, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση παραδοσιακών παραμυθιών, το παιδικό θέατρο, την δημιουργική απασχόληση με κλόουν και άλλα πολλά εντάχθηκαν στο πλαίσιο του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ «Καλωσήρθες Καλοκαίρι» που έδωσε ζωντάνια στην Κομοτηνή.
 

Η εκδήλωση  διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής, της Δ/νσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης -Τμήμα Φυσικής Αγωγής και του Δήμου Κομοτηνής, ενώ το επιστέγασμα της όλης προσπάθειας στηρίχθηκε κατά βάση στον εθελοντισμό. 

Νικόλαος Τσαλικίδης «Μία δράση που ελπίζουμε να γίνει θεσμός» 

Για μία δράση που ελπίζει να γίνει θεσμός έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Νικόλαος Τσαλικίδης που, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πολιτισμό και την παράδοση ως βασικούς πυλώνες του 1ου Παιδικού Φεστιβάλ. «Είναι μία μεγάλη γιορτή ώστε γονείς και παιδιά να υποδεχθούν το καλοκαίρι και να αφήσουν πίσω τους δυσκολίες αλλά και να περάσουν ευχάριστες στιγμές», είπε για να καταλήξει πως τα παιδιά είναι το μέλλον εξ ου η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης φροντίζει πάντα να υλοποιεί τέτοιες προσπάθειες. 

Χρήστος Χατζηπέμου «Ομαδικά παιχνίδια που έφεραν τους μικρούς μας φίλους πιο κοντά στην παράδοση» 

Ο κ. Χρήστος Χατζηπέμου, πρόεδρος του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης έκρινε την θεματική εκδήλωση ως ένα «πείραμα» ώστε στο μέλλον να διοργανωθούν ακόμα περισσότερες θεματικές δράσεις αυτής της μορφής. «Τα παιδιά διασκεδάζουν δημιουργικά, ενώ εντός του φεστιβάλ εντάξαμε το δεύτερο αντάμωμα παιδικών χορευτικών τμημάτων των Εβρίτικων Συλλόγων» Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, συνέχισε αναφερόμενος στην πληθώρα ομαδικών παιχνιδιών που έφεραν τους μικρούς μας φίλους πιο κοντά στην παράδοση. 

Ελευθερία Μιχέλη Μπότσαρη «Τα παιδιά θα ενώσουν τις φωνές τους μέσα από ομαδικές δράσεις» 

«Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων στηρίζουν κάθε δράση αναφορικά με την εκπαίδευση και την πολιτιστική ανάπτυξη των παιδιών της περιοχής, ενώ το σημερινό  γεγονός θα συμβάλλει ώστε τα παιδιά να περάσουν δύο ευχάριστα απογεύματα και να ενώσουν τις φωνές τους μέσα από ομαδικές δράσεις»,  συμπλήρωσε με τη σειρά της η κ. Ελευθερία Μιχέλη Μπότσαρη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.