Πρασινο φως απο το ΥΠΕΣ για παιδικες χαρες και αγορα μηχανηματων στους Δημους Κομοτηνης και Ιασμου

Στο πρώτο πακέτο εγκρίσεων του «ΦιλόΔημου» οι δύο δήμοι

Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 5.520.370,39 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 805.802,39 ευρώ.
 
Σε αυτές τις πρώτες εντάξεις στα επίμαχα προγράμματα ανήκει και η επιχορήγηση ύψους 240.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ προς τον Δήμο Κομοτηνής που σε συνδυασμό με την πρόσφατη δέσμευση ποσού 105.000 ευρώ από ίδιος πόρους του Δήμου θα κατευθυνθεί στην προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του. Το συνολικό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν τον σκοπό ανέρχεται στις 345.000 ευρώ. 

Προμήθεια μηχανημάτων από τον δήμο Ιάσμου 

Στην ίδια απόφαση του υπουργού εσωτερικών εντάσσεται και η επιχορήγηση ύψους 170.000 ευρώ προς τον δήμο Ιάσμου για την προμήθεια μηχανημάτων έργου οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού. Η συμμετοχή του δήμου με ίδιους πόρους ανέρχεται στις 16.000 ευρώ και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για αυτό τον σκοπό στις 186.000 ευρώ.
 
Όπως επισημαίνει το υπουργείο σε σχετική του ανακοίνωση οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών και  στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.